Lansare carte - "Daruri pentru libertate-Reintegrarea sociala a tinerilor privati de libertate"

Locul desfasurarii: Prefectura Brasov, sala 130

Organizator: Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei - Filiala Brasov

Organizaţia Naţională Cercetaşii României (O.N.C.R.) – Filiala Braşov „Virgil Oniţiu” va organiza în data de 04 februarie 2008 lansarea oficială a cărţii „Daruri pentru libertate-Integrarea socială a tinerilor privaţi de libertate”.

VĂ INVITĂM SĂ PARTICIPAŢI LA ACEST EVENIMENT LUNI, 04.02.2008 ÎNCEPÂND CU ORA 14:00 ÎN SALA 130 A PREFECTURII BRAŞOV.

Cartea reprezintă unul din rezultatele proiectului „Daruri pentru libertate” desfăşurat de organizaţia noastră în anul 2007 cu finanţarea Programului Matra KAP al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos şi co-finanţarea Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

Scopul proiectului a fost de a educa şi informa tinerii din Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Codlea în vederea facilitării procesului de reabilitare şi integrare în comunitate.
Servicii oferite:
1. Dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă (pregătire pentru găsirea unui loc de muncă, a unei locuinţe, menţinerea şi promovarea sănătăţii, dezvoltarea abilităţilor de comunicare, de rezolvare a conflictelor, cunoaşterea serviciilor oferite de instituţii publice şi ONG-uri etc.);
2. Terapie de grup şi individuală;
2. Consiliere juridică;
3. Formarea tinerilor deţinuţi pentru diseminarea informaţiei în penitenciar şi pentru realizarea educaţiei „de la egal la egal”;
4. Suport după ispăşirea pedepsei privative de libertate, prin facilitarea accesului foştilor deţinuţi la serviciile oferite de instituţii publice şi ONG-uri în comunitate.

Parteneri în cadrul proiectului au fost: Penitenciarul Codlea, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Braşov şi Asociaţia pentru Securitate Urbană şi Mediere (ASUM).


Cristina Anghel - 0788599203

Participare: Intrare libera