black midi, concert in premiera la Bucuresti

BUCURESTI - 20 iunie 2022

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Formatia britanica black midi , cunoscuta pentru melanjul inedit de rock si jazz fusion , precum si pentru elementele de improvizatie live, concerteaza pentru prima data la Bucuresti , joi 30 iunie, la Control Club . Trupa se afla intr-un turneu european ce anticipeaza noul album, Hellfire.

Biletele sunt disponibile in reteaua Eventbook.

 The best band in London  

NME

Infiintata in 2017, la Londra, trupa black midi este compusa din Geordie Greep (chitara, voce), Cameron Picton (bas, voce) si Morgan Simpson (tobe). Cei trei s-au cunoscut pe cand urmau cursurile unei facultati de arte performative, ceea ce le-a oferit mediul ideal pentru dezvoltarea trupei. Chiar dupa primele concerte, black midi au fost preluati de prestigioasa casa de discuri Rough Trade. Au urmat: un album de debut, Schlagenheim, nominalizat la Mercury Prize, o antologie spoken word lansata independent, un EP de cover-uri dupa piese celebre, precum si numeroase aparitii la festivaluri si in turnee internationale.

Cel mai recent release este Cavalcade, aparut anul trecut, album ce a impresionat criticii muzicali si a consolidat pozitia trupei in fruntea revolutiei rock. „Nu ne asteptam sa fim luati prea in serios. Muzica noastra poate fi uneori exuberanta, cathartica, teatrala, comica, absurda, intensa si brutala, dar cu siguranta va fi mereu distractiva”, spun membrii trupei.

Tot ei sustin ca nu se bazeaza exclusiv pe improvizatie: desi sunt cunoscuti pentru jam session-urile lungi, cele mai bune fragmente sunt selectate si apoi redate in mod structurat, in inregistrarile de studio. „Piesele bune imita vorbirea sau sunetele din natura – muzica trebuie sa fie perceputa cat mai natural.”

In vara acestui an, black midi vor lansa al treilea album, intitulat Hellfire: „va fi ca un film de actiune, o epopee de proportii”, spune solistul Geordie Greep. Spre deosebire de Cavalcade, de data aceasta versurile sunt la persoana intai, iar personajele vorbesc in monologuri dramatice, facand apel la valorile morale ale ascultatorului. „Aproape tot ce scriu este derivat dintr-o intamplare reala, ceva ce-am trait si apoi am transpus in versuri, intr-o forma evident exagerata”, spune Greep.  

Dupa ce, recent, au cantat pe scenele de la Coachella si Primavera Sound, black midi vin pentru prima data la Bucuresti, joi 30 iunie, cu piese de pe Cavalcade si Hellfire, intr-un concert de neratat.

“Freakish parade of prog-jazz extremity” – The Guardian

“Weird but wonderful” – The Boar

“The best band in London” – NME

“Jagged melodies, chromatic off-kilter soundscapes and left-field arrangement approaches” – Guitar World

http://bmblackmidi.com

Concertul black midi de la Bucuresti este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Acces: ora 19. Facebook event: https://www.facebook.com/events/1237326513465422

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 75 de lei, online prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-black-midi-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday-communication/black-midi-concert-in-premiera-la-bucuresti