Zola Jesus – live, in premiera la Bucuresti!

BUCURESTI - 6 august 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle

Artista americana Zola Jesus , una din cele mai interesante prezente pe scena dark wave, concerteaza pentru prima data la Bucuresti, joi 9 august, dupa ora 21, la Control Club , in cadrul turneului de promovare a noului album, Okovi . Biletele sunt disponibile online, pe Eventbook.ro.

poster Zola Jesus

poster Zola Jesus

De origine rusa, Nika Roza Danilova canta sub pseudonimul Zola Jesus din 2008 si are la activ cinci albume de studio. Sound-ul sau combina elemente electronice, industrial, goth, dar si influente din muzica clasica.

Cu versurile sale sumbre si imaginea de printesa goth, Zola Jesus a atras comparatii cu Lisa Gerrard (Dead Can Dance), Elizabeth Fraser (Cocteau Twins), dar si cu Joy Division sau Kate Bush.

Pentru lucrul la cel mai recent album, Okovi (Sacred Bones Records, 2017), Nika Danilova s-a retras in padurile Wisconsin-ului natal, compunand alaturi de producatorul Alex DeGroot, membru de baza al trupei sale live, 11 piese cu o puternica linie electronica si un sound greu, intunecat, o meditatie profunda despre pierdere si reconciliere.

Okovi este inspirat de intoarcerea la propriile radacini si de cateva traume personale. Numele albumului este un cuvant slav ce semnifica lanturi, catuse. Cu totii suntem incatusati de ceva – de viata, de moarte, de corpurile si mintile noastre, de boli sau de alti oameni”, spune Danilova. „Acest disc este un instantaneu extrem de personal despre pierdere, reconciliere, dar si despre lanturile care ne tin legati de legile neiertatoare ale naturii.”

Okovi showcases the searing, fully-formed music of Nika Danilova, an album of close personal experiences rendered into urgent goth-pop songs as emotional as they are necessary. – Pitchfork

Another excellent record that once again showcases a unique and powerful voice. – Drowned in Sound

Danilova’s vocal performance momentarily recalls darker and more secretive Sia songs. - Spin

 

Concertul Zola Jesus de la Bucuresti este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/258645731355220

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 50 de lei, online prin Eventbook.ro sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si locatiile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.