Saptamana viitoare: concert Austra la Bucuresti!

BUCURESTI - 12 iunie 2015

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Mai putin de o saptamana ne desparte de concertul pe care apreciata formatie electro-pop canadiana Austra il va sustine, in premiera la Bucuresti , joi, 18 iunie, dupa ora 21, la Control Club . Biletele pot fi achizitionate online pe Eventbook.ro, sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4).

Aflata in plin turneu european, trupa vine la Bucuresti cu un repertoriu de piese de pe cele doua albume de studio lansate pana acum, Olympia (2013) si Feel It Break (2011). Asculta playlist-ul pe care ti l-am pregatit pe Deezer: http://www.deezer.com/playlist/1266783571

Saptamana viitoare: concert Austra la Bucuresti!

Infiintata in 2009, la Toronto, Austra inseamna Katie Stelmanis (voce, clape), Maya Postepski (tobe) si Dorian Wolf (chitara bas). Trupa s-a impus pe scena muzicala internationala odata cu lansarea albumului de debut, Feel It Break (Paper Bag Records/Domino, 2011), nominalizat la Polaris Music Prize si Juno Awards si desemnat cel mai bun album al anului de catre Toronto Star si New York Magazine.

Combinatia inedita de muzica electronica si timbrul deosebit al solistei Katie Stelmanis, o artista de origina letona, cu background in muzica clasica si de opera, a fost comparat de critici cu sound-ul lui Kate Bush, Cocteau Twins, Fever Ray sau Depeche Mode.

De atunci, Austra si-au confirmat statutul prin numeroase aparitii live si prin lansarea unui nou album de studio, Olympia (2013), precum si a EP-ului Habitat (2014). Compus de Stelmanis in colaborare cu membrii trupei sale live, Olympia este un disc pop cu influente eclectice, de la muzica sud-americana cu instrumente de suflat, la muzica traditionala din Est, curentul industrial al anilor '80 si Chicago house.

In prezent, Austra se afla intr-un turneu european de amploare, ce va include si Bucurestiul, si au anuntat ca lucreaza la un nou album de studio.

Pana la concertul de saptamana viitoare, iata o mostra live din show-ul sustinut de Austra in urma cu cateva zile, la Atena: https://www.youtube.com/watch?v=BAGIKGAVMC0

Olympia is easily Austra's most exciting and fully formed piece of work yet. - Exclaim

Katie Stelmanis's emotionally tortured vibrato meshes with her band's lush textures to potent effect. - Independent on Sunday

Austra do a stellar job of navigating a sea of vintage synth sounds (...) both retro-cool and strikingly forward-thinking. - Filter

Concertul Austra la Bucuresti este organizat de Control Club si OneDay Live . Facebook event: http://www.facebook.com/events/1604214549855562

Parteneri: TANANANA, Carturesti, A&A Records.

Biletele la concertul Austra din Control Club pot fi achizitionate in avans, la pretul de 60 lei, online prin Eventbook.ro (http://eventbook.ro/event/ concert -austra-control-bilete) si de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), zilnic, dupa ora 12.

Despre OneDay

OneDay este o initiativa de extindere a circuitului muzical din Romania, un proiect independent de promovare a artistilor locali si internationali de pe scena indie.

Portofoliu de evenimente: http://oneday.ro/live/

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/oneday/saptamana-viitoare-concert-austra-la-bucuresti