Orange lanseaza solutia M2M Connect

BUCURESTI - 23 februarie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Orange, liderul telecomunicatiilor mobile in Romania, este primul operator mobil care lanseaza solutia M2M Connect. Solutia permite companiilor sa administreze mai usor echipamentele aflate la distanta si sa le integreze cu procesele interne ale companiei. Lansata pe 8 aprile 2004 in Franta, Marea Britanie si Belgia, solutia M2M Connect este disponibila incepand din 22 februarie si in Romania.

Prin M2M Connect, Orange Romania ofera un sprijin dezvoltatorilor de solutii M2M, atat din punct de vedere tehnic, prin platforma propriu-zisa, cat si comercial, printr-o oferta dedicata. Astfel, obiectivul Orange Romania este de a deveni intr-o perioada cat mai scurta partenerul preferat intr-o implementare de tip M2M.

Termenul M2M (“machine to machine”) simbolizeaza comunicarea dintre echipamentele aflate la distanta si aplicatiile la care sunt conectate.

Dezvoltatorii de software care aleg solutia M2M Connect au acces securizat la o platforma robusta destinata implementarilor de tip M2M, ce permite si faciliteaza comunicarea intre aplicatia unei companii si echipamentele cu care aceasta va interactiona. De asemenea, prin interfata web a platformei se regasesc rapoarte de trafic si se realizeaza o parte din managementul solutiei M2M.

M2M Connect primeste mesajele trimise prin SMS, GPRS, EDGE sau 3G de catre echipamente si le stocheaza pana cand sunt preluate de aplicatia clientului. In sens invers, platforma pastreaza mesajele trimise de catre aplicatie pana la preluarea lor de catre echipamante.

Platforma M2M Connect combina solutia de baza (SIM si acces in retea) cu o platforma accesibila prin internet, care poate fi utilizata in dezvoltarea unor aplicatii verticale. Solutia M2M Connect inlatura o parte din complexitatea unui process de realizare a unei solutii machine-to-machine, fiind in acelasi timp o solutie simpla, rapida si accesibila ca pret.

Tipuri de aplicatii verticale ce pot fi dezvoltate pe baza platformei M2M Connect:
pentru vehicule: verificarea unor parametri de functionare ale acestora, in scopul asigurarii unei exploatari eficiente
pentru echipamente de birou: copiatoarele, automatele de cafea sau aparatele de aer conditionat pot transmite informatii despre buna lor functionare sau situatia consumabilelor, astfel incat utilizarea si gestionarea lor sa se realizeze cu efort si timp de intrerupere minime
pentru masuratori: citirea automata a contoarelor de gaz si electricitate si raportarea consumului inregistrat.

Serviciul M2M Connect destinat dezvoltatorilor de software este disponibil pe baza unui abonament lunar pentru fiecare SIM activat ce are acces la platforma, clientul urmand sa achite contravaloarea mesajelor scrise sau a traficului GPRS, EDGE sau 3G.

„Solutia propusa de Orange elimina complexitatea retelei de date mobile, reduce necesitatea de interconectare a sistemelor, utilizeaza protocoale standard, ofera rapoarte centralizate si un grad ridicat de securitate in comunicarea M2M. Clientii care aleg solutia M2M Connect au posibilitatea sa ia rapid decizii importante pentru afacerea pe care o gestioneaza”, declara Razvan Sturza, Product Manager la Orange Romania.

Dezvoltatorii de solutii M2M pot obtine mai multe informatii despre incheierea unor parteneriate la adresa m2m@orange.ro.

Despre Orange Romania S.A.

despre Orange Romania
Orange este lider de piata in Romania cu 8,043 milioane de clienti la sfarsitul anului 2006 si este parte a Grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 153 milioane de utilizatori pe 5 continente.

La sfarsitul anului 2006, Orange Romania a avut venituri de 1,083 milioane de euro, in crestere cu 25,6% proforma fata de anul precedent si 383.000 de clienti broadband. Pentru a fi aproape de clienti, Orange a dezvoltat o larga retea de magazine proprii ce cuprinde in prezent 43 de locatii in toata tara.

Orange Romania ofera o gama larga de servicii de comunicatii: voce, date, mesaje scrise, mesaje multimedia, wap, e-mail, GPRS, EDGE, 3G, wireless IP, WiFi, USSD etc. Orange a fost primul operator din Romania care a oferit servicii video pe telefonul mobil, incluzand Live-TV.

Orange Romania se remarca prin cea mai larga acoperire a retelei si performante excelente in serviciile de asistenta oferite clientilor. Orange inseamna dorinta de a crea un viitor mai bun si de a oferi o experienta de comunicare cat mai simpla si mai intuitiva. Orange inseamna mai mult decat tehnologie, telefonie mobila sau retele GSM, este un brand creat pentru a facilita comunicarea intre oameni si a aduce valoare comunitatilor in care opereaza. Grupul France Telecom are o strategie de responsabilitate sociala corporativa bine definita, prin care ne asiguram ca activitatea noastra se desfasoara intr-o maniera responsabila.

Amalia Fodor, PR Manager
PR@orange.ro