Anunțarea Rezultatelor CONCURSULUI DE SOLUȚII REVITALIZAREA ZONEI PARCULUI ETNOGRAFIC ”ROMULUS VUIA” - PĂDUREA HOIA

Cluj - Napoca - 26 aprilie 2017

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Live site

Marți, 25 aprilie 2017, începând cu orele 11.00 la sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei de pe str. Memorandumului, nr. 21, Cluj-Napoca a avut loc festivitatea de anunțare a câștigătorilor concursului de soluții ETHNO PARK CLUJ, care are ca obiectiv revitalizarea Parcului Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia.

Extras din raportul juriului privind soluția câștigătoare

În urma deliberărilor juriului au fost selectate cele 3 proiecte câștigătoare:

Premiul 1 (31.500 lei) - SC ALICE FLOREAN ARHITECTURĂ SRL

Autor principal: SC ALICE FLOREAN ARHITECTURA SRL / reprezentant legal arh. Alice Maria Florean

Colaboratori arhitectură: Maria Loșonți, Ivona Virag, Adrian Băban, Iulia Miclea

Vizualizare arhitecturală: Sergiu Nasta

Colaboratori specialități:

Proiectare de rezistență: Progir Structural S.R.L., ing. Georgiana Tirt

Proiectare de instalații: DAS Engineering S.R.L., ing. Alexandra Stoica

Peisagistică: peisag. Alex Cotoz

Premiul 2 (22.500 lei) - SC Atelier FKM SRL

Autor principal: Ioana Aleseei, Sebastian Bota, Bogdan-Raul Fodor, Gagyi Zsófia, Kiss Cristian, Kozma Zsolt, Mihai Lupșe, Nagy András, Sorana Oprișa

Premiul 3 (18.000 lei) - Studio Kim Bucșa Diaconu SRL asociat BIA Șerban Daniel Lucian

Autor principal: Tiberiu Bucșa, Gal Orsolya, Daniel Șerban, Marina Melenti

Coautori: Oana Matei, Cezar Câmpan, Radu Arieșan

Festivitatea de anunțare a rezultatelor concursului a început la ora 11.00 cu prezentarea concursului și a juriului de către Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic ”Romulus Vuia”. Au urmat câteva cuvinte de susținere a demersului din partea lui Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj. Anunțarea câștigătorilor, a fost făcută de către membrii juriului competiției.

Concursul a fost lansat la începutul lunii martie a anului acesta. Două dintre proiectele primite fiind descalificate, în jurizare au intrat un număr de opt proiecte.

Câștigătorul concursului căruia i se va încredința lucrarea va fi invitat de Promotor la procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare conform prevederilor art. 104 alin (7) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, în vederea încheierii contractului de servicii de proiectare.

Valoarea estimată a contractului care va fi atribuit în urma concursului câștigătorului este de  118.275 de EUR, exclusiv TVA, pentru următoarele misiuni de proiectare:

Întocmire proiect tehnic de execuție fazele SF, PAC, PT, DDE;

Asistența tehnică de șantier pe toată perioada execuției.

Juriul competiției a fost format din:

Membri titulari:

1. Arh. Hakon Iversen - Norvegia

2. Arh. Constantin Gorcea- România

3. Katarina Frost - Președintele Asociației Muzeelor în aer liber din Europa - Suedia

4. Arh. Horia Marinescu - Austria

5. Arh. Kazmer Kovacs - România

6. Arh. Claudiu Salanță – România

7. Ing. Trond Tystad - Norvegia

Membri supleanți:

8. Arh. Ioana Tudora - România

„Soluția care atinge în modul cel mai complet cerințele concursului, propunând soluții echilibrate, care se înscriu bine, prin claritate, realism și moderație în contextul muzeului existent, sugerând o armonizare a părților vechi și noi într-un tot armonios și fezabil.”  - Extras din raportul juriului privind soluția câștigătoare

Promotor: Consiliul Județean Cluj

Organizator: Ordinul Arhitecților din România

Concursul de soluții este public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Expoziția de proiecte va putea fi vizitată la sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei de pe str. Memorandumului, nr. 21, Cluj-Napoca până în data de 2 mai 2017.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina oficială a concursului:

Și în limba engleză:

De asemenea vă invităm să accesați comunicatul oficial al Ordinului Arhitecților din România unde puteți vedea și planșele proiectelor câștigătoare la următorul link:

Despre Ordinul Arhitectilor

Ordinul Arhitecților din România este organizație profesională înființată prin lege de statul român. OAR aspiră la dezvoltarea unei comunităţi profesionale închegate și responsabile, ghidate de codul etic al profesării arhitecturii ca artă liberală în România. Focalizarea resurselor pe promovarea și consolidarea arhitecturii de calitate în toate formele și manifestările sale va eleva Ordinul la statutul de voce unitară a profesiei la nivel de comunitate, pe plan național și internațional.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ordinul-arhitectilor/anuntarea-rezultatelor-concursului-de-solu-ii-revitalizarea-zonei-parcului-etnografic-romulus-vuia-padurea-hoia