"Exploatarea miniera - un act de vandalism cultural". Ce spun expertii britanici despre patrimoniul de la Rosia Montana

BUCURESTI - 23 octombrie 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arhitectura / Design, Educatie / Cultura, ONG, Stiinta / Cercetare

Live site

Fundatia Pro Patrimonio si Ordinul Arhitectilor din Romania va transmit invitatia de a participa la conferinta de presa organizată maine, 24 octombrie, orele 11.00, pentru prezentarea concluziilor si a recomandarilor incluse in raportul celor trei experti britanici cu privire la statutul patrimoniului de la Rosia Montana.

Raportul a fost elaborat in anul 2010 si finantat partial de catre Fundatia Pro Patrimonio. A fost depus la Ministerul Culturii imediat dupa elaborarea sa, dar nu a fost niciodata prezentat public.

Recent, raportul a fost publicat pe internet, iar autenticitatea sa a fost confirmata de autorii britanici, printr-o scrisoare adresata  Fundatiei Pro Patrimonio. Cei trei autori britanici subliniaza faptul ca arealul studiat la Rosia Montana are semnificatia si potentialul necesare de a deveni parte a Listei Patrimoniului Mondial al UNESCO.

Conferinta va avea loc joi, 24 octombrie, orele 11.00, in mansarda Casei Mincu - sediul Ordinului Arhitectilor din Romania. Va multumim pentru interes si pentru participare si va stam la dispozitie pentru informatii suplimentare.

Despre Ordinul Arhitectilor

Ordinul Arhitecţilor din România este organizaţie profesională. Prin activitatea membrilor săi, O.A.R. are nobila misiune de a convinge societatea că arhitectura reprezintă, în primul rând, un act de cultură de interes public, cu implicaţii urbanistice, economice, sociale şi ecologice.
Obiectivele O.A.R. urmăresc intensificarea dimensiunii culturale a prezenţei sale şi consolidarea sediilor organizaţiei ca centre de cultură urbană; generarea unei politici a patrimoniului construit în România, arhitectura de valoare fiind un domeniu fundamental pentru calitatea vieţii; adaptarea educaţiei în arhitectură la tendinţele mediului socio – economic şi cultural.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ordinul-arhitectilor/exploatarea-miniera-un-act-de-vandalism-cultural-ce-spun-expertii-britanici-despre-patrimoniul-de-la-rosia-montana