LUMINA PĂCII DE LA BETLEEM

BUCURESTI - 21 decembrie 2008

Comunicat tip General in ONG

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”, prin intermediul centrelor locale catolice şi a Departamentului Principii şi Valori, coordonează şi în acest an proiectul Lumina Păcii de la Betleem, un proiect internaţional, dezvoltat şi sprijinit de către cercetaşii austrieci.

Proiectul Lumina Păcii de la Betleem este un proiect al cercetaşilor prin care dorim ca, în preajma Crăciunului, să transmitem întregii Europe un mesaj de Pace. Acest mesaj ne îndeamnă la Non-Violenţă în acţiunile şi trăirile noastre, atât în relaţie cu cei din jurul nostru, cât şi cu noi înşine.

Lumina Păcii reprezintă un simbol la Păcii şi al Ecumenismului, reprezentat de o flacară aprinsă la grota din Betleem unde s-a născut Isus Cristos şi distribuită în toată Europa şi în România cu ajutorul cercetaşilor. Acest simbol a ajuns deja în ţară din data de 14 decembrie, fiind oferită până acum cercetaşilor din localităţile Deva, Alba-Iulia, Sibiu, Braşov, Tecuci, Buzău şi Bucureşti. La acestea se vor adăuga alte 20 de localităţi din ţară care vor primi acest simbol pentru a-l oferi comunităţilor în cadrul unor activităţi speciale. Detalii pe www.luminapacii.ro sau la contact@luminapacii.ro.

În data de 20 decembrie, la ora 18.00, în mai multe localităţi din ţară au avut loc Ceremonii de Oferire a Luminii Păcii de la Betleem de către cercetaşi pentru membrii comunităţilor în care sunt activi. De asemenea, aceste Ceremonii vor avea loc la date şi ore diferite.

Astfel, în Iaşi, Ceremonia specială de Oferire a Luminii Păcii de la Betleem a avut loc în data de 20 decembrie la ora 11.00, la Catedrala Romano-Catolică din bulverdul Ştefan cel Mare şi Sfânt. La această ceremonie au participat cercetaşii din Centrele Locale Catolice din dieceza de Iaşi, precum şi reprezentanţi ai altor organizaţii şi asociaţii catolice. Invitaţi speciali la această Ceremonie au fost Episcopii de Iaşi PS Petru Gherghel şi PS Aurel Percă şi directorul Centrului Diecezan Caritas Iaşi, pr Egidiu Condac.

În Bucureşti, Ceremonia va avea loc în data de 21 decembrie 2008 la ora 18.00, în biserica romano-catolică “Adormirea Maicii Domnului” din Drumul Taberei, piaţa Moghioroş.

De ce este important acest proiect? Pentru că ne dorim ca în preajma Crăciunului, oamenii să îşi readucă aminte de valoarea acestei sărbători a speranţei. Pentru că, prin a dărui acest simbol celor de lângă noi, să uităm de problemele, conflictele şi neajunsurile ce apar în viaţa de zi cu zi. Pentru că este unul proiectele prin care ne-am propus să lăsăm această lume un pic mai bună decât am găsit-o, urmând îndemnul lui Robert Baden Powell, fondatorul mişcării scout.
Mai multe detalii şi informaţii pe www.luminapacii.ro.

Evenimentul este finanţat de către www.marketonline.ro prin Campania de blogvertising Clickio, Episcopia Romano-Catolică Iaşi şi Centrul Diecezan Caritas Iaşi.

Parteneri: Pfadfinder und Pfadfinderinen Osterreichs, Q-Matic Automotive SRL, InfoScout

Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Cercetăşia a fost fondată de către tinerii care au răspuns ideilor şi idealurilor formulate în lucrarea “Scouting for Boys”, scrisă de Baden Powell în 1908. Ideea initială nu a fost aceea de a crea o organizaţie pentru tineret, ci mai degrabă de a promova nişte idei pentru educarea caracterului aşa-zis “de cercetaş” – pe care apoi, organizaţii deja existente (ca Boys Brigade, spre exemplu), să le preia şi să le adapteze programului propriu. În 1922 Asociaţia Cercetaşii României devine membru fondator al Organizaţiei Mondiale a Mişcării Cercetăşeşti.În prezent, in România, peste 2.500 de membri îşi desfăşoară activitatea în 63 de filiale.
Ramona Mezei, responsabil national departament comunicare-imagine
contact@scout.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/organizatia-nationala-cercetasii-romaniei2/lumina-pacii-de-la-betleem