Provocarea 2% pentru cercetasi!

Oradea - 30 martie 2006

Comunicat tip General in Social

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” - Centrul Local Oradea lansează cea mai mare campanie de strângere de fonduri de până acum: “Provocarea 2% pentru cercetaşi!”.

Provocarea 2% pentru cercetasi!

Cea mai mare organizaţie de tineret din România, O.N.C.R. are circa 2500 de membri în peste 100 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara. Ca şi celelalte centre locale din ţară, Centrul Local Oradea îşi planifică activitatea în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor săi. Prin proiectele sale, se integrează în comunitatea locală, încearcă să-i ajute pe membrii sai să devină cetăţeni responsabili ai comunităţii în care trăiesc si încearcă să contribuie la construirea unei lumi mai bune. Organizaţia noastră este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondiala prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout .
„Pentru cercetaşi, 2% din impozitul dumneavoastră înseamnă posibilitatea de a continua o tradiţie mondiala veche de aproape 100 de ani şi care oferă tinerilor o alternativă în a-şi utiliza într-un mod constructiv timpul” declară Adrian Şuhanea, şeful Centrului Local Oradea.
Anii 2006 şi 2007 vor fi pentru Centrul Local Oradea o ocazie de a creşte atât ca număr de membri cât şi de a-şi mări şi diversifica proiectele pentru comunitatea orădeană pe lângă cele cu specific cercetăşesc. „Ne propunem să le oferim cât mai multor tineri orădeni şansa de a experimenta lucruri inedite, indiferent de vârstă şi de contextul lor social.” ne spune Adrian Şuhanea.
„Credem că prin aventura cercetăşească putem oferi o provocare tinerilor astfel încât să înveţe şi să trăiască lucruri care le îmbogăţesc viaţa, lucru nu foarte uşor de realizat datorită lipsei de fonduri” declară Alina Sime, coordonator de proiect.
Speram că şi în acest an comunitatea locală ne va sprijini prin direcţionarea celor 2% din impozit, pentru tinerii cercetaşi din Oradea. Pentru detalii despre cum puteţi face asta, vizitaţi www.doilasuta.ro.

Despre Organizaţia Naţională

Numele organizaţiei: Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local Oradea
Cod fiscal: 8631163
Cont: RO 35 BTRL 00501205744346XX