Tipuri de aspiratoare: Care ți se potrivește cel mai bine?

BUCURESTI - 20 iunie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Expunerea intensă la praf include o mulțime de riscuri care pot afecta negativ sănătatea umană, în special pot provoca boli respiratorii grave. Potrivit mai multor experți, aproximativ 50% din praful care intră în căile respiratorii se reține în plămâni.

Cele mai bune aspiratoare

Cele mai bune aspiratoare

Cu toții ne dorim ca în casă să fie mereu curat, igienizat și fără acumulări de praf. Pentru asta însă avem nevoie de cele mai bune aparate care să ne ajute și să ne facă munca mult mai ușoară. Unul dintre dispozitivele care ne ușurează munca, ba mai mult unele modele pot realiza chiar tot procesul pentru noi, este aspiratorul.Acest aparat este de nelipsit în casele moderne, el a devenit o necesitate primordială, fără de care nu ne imaginăm o curățenie completă.

Astfel, pentru menținerea unui spațiu favorabil, lipsit de praf și alergeni, care pot provoca diverse patologii, optați pentru cele mai bune aspiratoare.


Aspiratoare robot

Cel mai modern și de ultima generație aspirator este modelul robot, care funcționează individual, fără a fi nevoie de implicarea fizică a omului. Un aspirator robot face lucrul pentru tine, îți economisește timpul, iar când vii acasă de la muncă sau din călătorii spațiul este curat și confortabil.

Principiul de funcționarea a acestui tip nu este foarte dificil. Tot ce trebuie să faci este să apeși butonul de pornire, să selectezi programul dorit, ulterior acesta scanează spațiul, curăță și revine la baza sa de încărcare. Când doriți să-l activați de la distanță, adică când sunteți la birou, este nevoie să aplicați aplicația aferentă modelului și să introduceți setările de care aveți nevoie.

Un dezavantaj al acestui aspirator poate fi prețul său destul de ridicat, în medie acesta poate fi achiziționat la un preț de 2 ori mai mare decât un aspirator convențional.


Aspiratoare verticale

Aspiratorul vertical este foarte mult apreciat printre consumatorii, datorită ergonomiei sale și a prețului avantajos. Utilizând acest aspirator nu este nevoie să te apleci și nici măcar să-l pui în priză, pentru că majoritatea funcționează fără fir, pe baza acumulatorului. Lipsa firelor îți va permite să muți cu ușurință dispozitivul dintr-o cameră în alta. Economisește foarte bine spațiul și nu creează efectul de supraîncărcare a încăperii, deoarece poate fi depozitat cu ușurință în poziție verticală.

Un model pentru care de foarte multe ori consumatorii optează este aspiratorul vertical de la Dyson, datorită calității sale premium, care permite o longevitate mai mare a aparatului. Chiar dacă pentru o încărcare completă au nevoie 6-8 h, acestea pot avea o autonomie de până la 120 de minute.


Aspiratoare cu spălare

Curățarea murdăriei și spălarea suprafeței doar cu ajutorul unui singur dispozitiv; nimic nu poate suna mai practic și mai confortabil. Acest aspirator cu aburi adună murdăria și, în același timp, îndepărtează eficient microbii și bacteriile de pe laminat, parchet, gresie, tapițerie, chiar și de pe covoare. Este un model care li se potrivește persoanelor cu animale de companie și cu copii mici, care petrec foarte mult timp târându-se pe podea.

Pentru funcționarea aspiratorului cu spălare, trebuie să turnați apă cu detergent (recomandat fără substanțe chimice) în recipientul special conceput în acest sens. Apoi, lichidul este pulverizat sau se transformă în aburi și prin apăsarea butonului de pornire curăță eficient orice murdărie, praf, păr de la animalele de companie.


Aspiratoare profesionale

Pe piață există și aspiratoare profesionale sau industriale cu o mulțime de funcționalități avantajoase. În general, aceastea se utilizează pentru igienizarea spațiilor mai mari: magazine, hoteluri, ateliere, garaje, restaurante. Aceste aspiratoare profesionale sunt foarte eficiente, curăță și igienizează la cel mai înalt nivel, însă ocupă mai mult spațiu și consumă mai multă energie electrică, din cauza puterii mari.


Aspiratoare clasice

Aspiratoarele clasice pot fi de două feluri: cu sac sau fără sac. Cele cu sac sunt cele mai cunoscute, datorită raportului calitate-preț foarte bun. Praful se colectează într-un sac textil sau de hârtie, care trebuie frecvent schimbat, pentru a nu permite acumularea de praf și alergeni. Aceste aspiratoare fără sac au un preț mai ridicat, în cazul lor praful este colectat într-o cuvă din plastic, fapt ce nu va necesita înlocuirea sacului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/orguno-com-srl/tipuri-de-aspiratoare-care-ti-se-potriveste-cel-mai-bine