Tipuri de filtre pentru apă. Alege-l pe cel potrivit pentru tine

Timisoara - 26 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Potrivit WHO (World Health Organization), apa potabilă contaminată microbiologic poate transmite boli precum diareea, holera, dizenteria, tifoida și poliomielita și se estimează că provoacă 485 000 de decese prin diaree în fiecare an.

Calitatea apei de la robinete este departe de standardele internaționale. Consumul apei netratate este o acțiune extremă, care poate duce la probleme grave de sănătate.

Apa contaminată și igienizarea deficitară sunt legate de transmiterea bolilor precum holera, diareea, dizenteria, hepatita A, tifoida și poliomielita. Serviciile de apă și canalizare absente, inadecvate sau gestionate inadecvat expun persoanele la riscuri prevenibile pentru sănătate. Prin urmare, achiziționarea unor filtre de apă potabilă, cum ar fi cana filtrantă, este o opțiune obligatorie pentru menținerea sănătății întregii familii.

Tipuri de filtre pentru apă

Cană cu filtru

Cea mai simplă modalitate de a filtra apa constă în utilizarea unei căni cu filtru. Recipientul este realizat din plastic, în orificiul special de la mijloc se instalează un cărtuș special, care trebuie înlocuit o dată la 3 luni. Acesta purifică apa de impurități în moduri combinate: mecanic, chimic și mai rar biologic.

O cană filtrantă este foarte compactă și foarte ușor de depozitat, poate fi pusă pe masă, în dulap și chiar în frigider.

Filtru montat pe robinet

Pentru a purifica apa de la robinet, se pune o duză pe robinet și se deschide apa sub o presiune scăzută. După ce a trecut prin toate nivelurile de purificare, apa, gata de utilizare, curge din filtru.

Duza filtrului are un suport universal și poate fi instalat pe robinet atât cu filite externe, cât și interne. 

Filtru de osmoză inversă

Sistemele de osmoză inversă sunt instalate sub chiuvetă, direct la alimentarea cu apă. Ele funcționează prin filtrarea apei prin pori minuscului care permit trecerea doar moleculelor de apă, ținând impuritățile în exterior.

Filtrele cu osmoză inversă pot reduce clorul, fluorul și plumbul, precum și poluanții anorganici, cum ar fi nitratul, percloratul, arsenul și cromul hexavalent.

Criterii de alegere a filtrului

Atunci când alegeți un filtru pentru uz casnic sau pentru a-l oferi cadou, atrageți atenția acestor criterii importante:

-consumul mediu de apă (aspect important mai ales dacă optați pentru o cană cu filtru);

-gradul de purificare;

-disponibilitatea spațiului în bucătărie;

-buget estimat pentru achiziționare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/orguno-com-srl/tipuri-de-filtre-pentru-apa-alege-l-pe-cel-potrivit-pentru-tine