Masa rotunda pe tema petrolului si a gazelor naturale, organizata de ROEC si Pachiu si Asociatii

BUCURESTI - 5 iulie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Tehnologie, Juridic

Casa de avocatura Pachiu si Asociatii impreuna cu think tank-ul Romania Energy Center (ROEC) au organizat luni, 2 iulie, o masa rotunda pe tema „Romania’s framework for oil & gas development – current status, present and future challenges”, care a avut loc la Grand Hotel Continental din Bucuresti. Evenimentul, dedicat expertilor din sectorul Oil & Gas, s-a bucurat de participarea la nivel inalt a reprezentantilor din partea autoritatilor statului (Ministerul Justitiei, MECMA, ANRM), a companiilor din domeniu, a institutiilor academice cu traditie (Universitatea de Petrol si Gaze, Universitatea Bucuresti, ASE), a avocatilor si analistilor specializati.

Masa rotunda pe tema petrolului si a gazelor naturale, organizata de ROEC si Pachiu si Asociatii

Tema centrala a discutiilor – cadrul administrativ, legal si fiscal pentru dezvoltarea proiectelor din domeniul petrol si gaze din Romania – a fost completata de perspectiva geopolitica. Discutiile s-au focalizat pe cadrul juridic existent – prevederile legale si fiscale – dar si pe factorii de ordin politic ce influenteaza mediul de afaceri si contextul actual al sectorului. Evenimentul a facilitat o dezbatere deschisa intre participanti, cele doua sesiuni fiind moderate de Laurentiu Pachiu (Managing Partner, Pachiu si Asociatii) si Radu Dudau (Director Executiv, Romania Energy Center).

Subiectele abordate au facut referire la regimul juridic care guverneaza sectorul petrol si gaze si situarea acestuia fata de cele din alte state, evolutia cadrului juridic romanesc de-a lungul timpului, cat si provocarile prezentului: ariile decizionale care necesita optimizare, sistemul de impozitare pe redeventa comparativ cu alte state, rolul si atributiile diferitelor institutii, legislatia privind acordarea contractelor de E&P si cea privind protectia mediului (onshore si offshore).

In cadrul evenimentului, s-au discutat initiativele curente la nivel european, concluziile ultimelor studii aparute pe tema resurselor neconventionale, dar si bilantul alegerii proiectului Nabucco Vest si implicatiile pentru securitatea energetica nationala si regionala.

Pachiu si Asociatii este o firma specializata in domeniul avocaturii de business. Mai multe detalii pe www.pachiu.com. ROEC este primul think tank romanesc dedicat in exclusivitate subiectelor energetice.

Informatii suplimentare:

Pachiu si Asociatii este o firma specializata in domeniul avocaturii de business, infiintata de unul dintre primii avocati de business din Romania. Firma este apreciata pentru solutiile prompte, eficiente si personalizate in domeniul fuziunilor si achizitiilor, finantarilor, problemelor de drept financiar si bancar, energie si infrastructura, insolventa si dreptul muncii, investitii si tranzactii imobiliare, parteneriate public-private si finantari publice, taxari, optimizari fiscal transnationale si proprietate intelectuala, experienta dobandita prin participarea la unele dintre cele mai cunoscute si semnificative proiecte din Romania.

Firma este condusa de Laurentiu Pachiu impreuna cu patru parteneri, Pachiu si Asociatii insumand 21 de avocati.

Mai multe detalii pe www.pachiu.com.

ROEC este primul think tank romanesc dedicat in exclusivitate subiectelor energetice. Infiintat in iulie 2011, ROEC actioneaza ca un pol de expertiza independenta, producand analize specializate si implicandu-se in dezbateri pe teme de actualitate din domeniul economiei, politicilor energetice si a proiectelor strategice. ROEC sprijina o guvernare mai transparenta a sectorului energetic, un mediu de afaceri prosper si o cunoastere mai aprofundata a interconectarii sistemice a problemelor energetice.

Nota pentru redactori:

Evenimentul s-a desfasurat sub regula Chatham House, de aceea nu vor putea fi furnizate detalii referitoare la participanti sau atribuiri nominale ale declaratiilor.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati:

Biroul de relatii publice, Pachiu si Asociatii:

Mihaela Georgescu

Mobil: +4 0735.011.750Tel.: + 40 (21) 312 10 08  

Adresa: Str. Muntii Tatra nr. 4-10, etajul 5, Bucuresti, 011022, RomaniaE-mail: pr@pachiu.com

Web: www.pachiu.com

sau

Romania Energy Center (ROEC)

energy@roec.ro

Despre Pachiu si Asociatii

Pachiu si Asociatii este o firma specializata in domeniul avocaturii de business, infiintata in 2002 de unul dintre primii avocati de business din Romania. Scopul nostru este de a oferi solutii prompte, eficiente si personalizate tuturor problemelor juridice pe care clientii nostri interni si internationali le au in Romania, indiferent de complexitatea acestora.