Student din SUA in internship la Pachiu si Asociatii

BUCURESTI - 5 iunie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Juridic

Pentru doua luni incepand de astazi, un student al prestigioasei Universitati Georgetown din Statele Unite va participa la internship-ul oferit de casa de avocatura de business Pachiu si Asociatii.

Student din SUA in internship la Pachiu si Asociatii
 Pana in prezent, firma noastra isi promova si sustinea avocatii sai in diverse programe de studii si masterate in strainatate. Am apreciat insa ca merita sa fim bivalenti in procesul de dezvoltare profesionala a tinerilor juristi. Suntem deosebit de incantati de colaborarea cu o Universitate de prestigiu din SUA si, mai ales, de a ne bucura de prezenta unui student al acestei Universitati la noi in firma. 

Laurentiu Pachiu, Managing Partner

Majoritatea companiilor aleg perioada de vara pentru a oferi studentilor interesati oportunitatea de a face practica in domeniul pe care si l-au ales. Pachiu si Asociatii a ales sa acorde aceasta sansa unui student de la Universitatea Georgetown, prin intermediul “2012 International Internship Program”.

Laurentiu Pachiu, managing partner, spune despre aceasta decizie:

“Pana in prezent, firma noastra isi promova si sustinea avocatii sai in diverse programe de studii si masterate in strainatate. Am apreciat insa ca merita sa fim bivalenti in procesul de dezvoltare profesionala a tinerilor juristi. Suntem deosebit de incantati de colaborarea cu o Universitate de prestigiu din SUA si, mai ales, de a ne bucura de prezenta unui student al acestei Universitati la noi in firma. Speram ca prezenta lui Cort la noi in firma si implicarea lui pe portofoliile de clienti americani si, nu numai, ai firmei, sa ii ofere o perspectiva practica asupra afacerilor si mediului de desfasurare al acestora intr-o tara straina. Este totodata un prilej si pentru colegii romani din firma de a invata cate ceva despre sistemul american de drept, in particular, despre cum observa, analizeaza si abordeaza un (viitor) practicant al dreptului common law cazuistica firmei noastre in temeiul dreptului continental. Vom continua si dezvolta acest program.”

Cort Malmberg, studentul ales de Pachiu si Asociatii, a absolvit Stiinte Politice si Engleza la Rice University din Houston, iar in prezent studiaza dreptul la Georgetown University Law Center, din Washington D.C. Este originar dintr-un orasel din Alaska si a dezvoltat o pasiune pentru calatorii, vizitand peste 20 orase din intreaga lume. De exemplu, anul trecut a predat engleza intr-o scoala dintr-un mic oras in Georgia.

Spune despre Pachiu si Asociatii ca i-a atras atentia ca fiind o firma cu un mediu placut de lucru, care isi asuma in acelasi timp sa construiasca relatii cu clientii sai. Dorinta de a face un stagiu de practica in alta tara vine din nevoia sa de a se decide intre sectorul public si cel privat, preferand ca acesta din urma sa fie intr-un context international. Cort isi doreste ca in urma internshipului sa fi inteles ce inseamna sa lucrezi intr-o casa de avocatura care are un portofoliu important de clienti internationali cu renume. De asemenea, studentul isi doreste sa fie implicat in activitatea firmei pentru a intelege ce inseamna cu adevarat practica avocaturii.

Nu este prima data cand Cort vine in Romania, iar impresia pe care tara noastra i-a lasat-o a fost ca are oameni amabili si peisaje foarte frumoase. Cat despre contextul politico-economic, Cort spune:

“In urma scurtei mele expuneri la istoria si politica Romaniei, consider dezvoltarea care a avut loc in ultimii 20 de ani ca fiind absolut remarcabila, in special dezvoltarea unei societati civile solide si a principiilor democratice. Pe acestea din urma le gasesc in mod special admirabile.”

Pachiu si Asociatii este implicata si in proiectul Job Fest, organizat de catre European Law Students’ Association - ELSA Bucuresti, prin care va acorda la sfarsitul verii stagii de practica pentru 2 studenti de la Facultatea de Drept din Bucuresti.

Universitatea Georgetown este una dintre institutiile academice de top din lume, oferind o experienta educationala unica, ce pregateste urmatoarele generatii sa aduca o schimbare in lume. Georgetown are o comunitate de studenti exceptionali, alumni si profesionisti dedicati cercetarilor si serviciilor cu aplicabilitate reala.

Despre Pachiu si Asociatii

Pachiu si Asociatii este o firma specializata in domeniul avocaturii de business, infiintata de catre unul dintre primii avocati de business din Romania. Scopul sau este de a oferi solutii prompte, eficiente si personalizate tuturor problemelor juridice pe care clientii interni si internationali le au in Romania, indiferent de complexitatea acestora.Pachiu si Asociatii poate oferi consultanta in domeniul fuziunilor si achizitiilor, finantarilor, problemelor de drept financiar si bancar, energie si infrastructura, insolventa si dreptul muncii, investitii si tranzactii imobiliare, parteneriate public-private si finantari publice, taxari, optimizari fiscal transnationale si proprietate intelectuala, experienta dobandita prin participarea la unele dintre cele mai cunoscute si semnificative proiecte din Romania.Firma este condusa de Laurentiu Pachiu impreuna cu 3 parteneri si insumeaza 21 de avocati.Mai multe detalii pe www.pachiu.com.