PNTCD ii cere domnului Crin Antonescu modificarea legii 217/2015, legea anti-romaneasca!

BUCURESTI - 17 august 2015

Comunicat tip General in Politic

Am exprimat, in urma cu cateva zile, pozitia PNTCD cu privire la asa-zisa "lege Crin Antonescu", "anti-legionara" sau "anti-romaneasca".

PNTCD ii cere domnului Crin Antonescu  modificarea legii 217/2015, legea anti-romaneasca!

COMUNICAT DE PRESA

 

PNTCD ii cere domnului Crin Antonescu  modificarea legii 217/2015, legea anti-romaneasca!

 

 

Ii cer lui Crin Antonescu sa initieze modificarea L 217/2015, asa-zisa "lege anti-legionara" sau "anti-romanesca".

Am exprimat, in urma cu cateva zile, pozitia PNTCD cu privire la asa-zisa "lege Crin Antonescu", "anti-legionara" sau "anti-romaneasca". Pe scurt, am vorbit despre protectia legala impotriva extremismelor, protectie care trebuie adaptata realitatilor istorice romanesti (unde a existat si extremismul de stanga, comunist), pe de o parte, pe de alta parte, e nevoie de modificarea L 217/2015, pentru a se inlatura orice interpretari confuze, precum si raportarea la hotararile judecatoresti pronuntate de tribunalele bolsevice din anii 50, care nu pot fi considerate adevar juridic, regimul comunist fiind condamnat ca "regim criminal".

Detinutii politici PNTCD, supravietuitori, mi-au transmis revolta lor, cu privire la acesta lege, care i-a afectat profund, umilindu-i, inca o data, dupa atatea umilinte suferite dupa 1990. Pozitia partidului in aceasta chestiune exprima si pozitia lor. O a doua condamnare a lor, de natura morala, nu se poate accepta.

Dezbaterile recente pe acest subiect, unele foarte contondente, in cadrul carora mari personalitati culturale si-au exprimat, deopotriva, dezacordul cu legea, in conditiile in care exista, deja, interpretari abuzive, au inflamat opinia publica. De cateva zile, vocea PS Ambrozie, Episcop al Giurgiului, pare sa exprime una dintre opiniile pregnante din interiorul ierarhiei si credinciosilor ortodocsi. PS Ambrozie spune un "nu" vehement legii, inteleasa intr-o cheie escatologica, fiind contrapusi mari duhovnici ai romanilor si ai intregii ortodoxii, de la parintele Paisie, parintii Teofil Paraianu, Justin Parvu, Arsenie Papacioc. Transmiterea mesajului sau de la Putna, locul sacru al romanilor, mormantul lui Stefan Cel Mare, canonizat de Biserica Ortodoxa, indica faptul ca PS Ambrozie exprima, de fapt, pozitia BOR. Legea este denuntata de Episcop ca o lege nedreapta, de interdictie si de amenintare la adresa "sfintilor inchisorilor", indreptata impotriva martirilor genocidului comunist, a adevarului istoric, dar, mai ales, a adevarului de credinta. Pozitia PS Ambrozie este cea mai dura pozitie a Bisericii Ortodoxe impotriva statului dupa 1990, mai dura chiar decat de cea exprimata cu privire la Fundatia Gojdu. Chiar daca o asemenea pozitie, de esenta escatologica, nu-mi este permisa si n-o pot exprima, in forma ei actuala legea este insidioasa si produce o puternica inhibitie, in contra adevarului. PNTCD nu poate accepta nicio cautionare a regimului care i-a martirizat pe Maniu, Mihalache si alte sute de mii de membri si simpatizanti PNT!

Pe de alta parte, mari oameni de cultura si oameni politici evrei, dar si supravietuitori ai holocaustului evreiesc in timpul celui de al doilea razboi mondial, au afirmat, de nenumarate ori, ca in Romania un mare numar de evrei au fost protejati si si-au aflat scaparea, multumind pentru aceasta poporului roman. Aceste pozitii nu exclud, pe de alta parte, existenta holocaustului, ca si vinovatii concrete. Totusi, o legislatie trebuie gandita in raport cu realitatile si vinovatiile concrete, istorice, iar nu in sensul culpabilizarii, fara existenta unor responsabiliati directe si verosimile.

Luand act de puternica tensiune care s-a instalat in spatiul public, care, mai ales dupa pozitia exprimata prin PS Ambrozie, poate conduce la mari proteste, victimizari si provocari, ii cer transant lui Crin Antonescu, dar si PNL, principalii responsabili de forma legii actuale, sa initieze, de indata, o lege de modificare, pentru indepartarea oricaror confuzii si suspiciuni. Crin Antonescu are datoria de onoare sa promoveze o asemenea modificare, un refuz reprezentand un act de lasitate si de lipsa de onoare politica, pe care istoria il va consemna.

 

 

Aurelian PAVELESCU,

Presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat

 

Despre Partidul National Taranesc Crestin Democrat

EU, RO, București, Cod Poștal 020921, B-dul Carol I, № 24, Sector 2 Email: comunicare.pntcd@yahoo.ro
Tel/fax 021.313.66.20, mobil 0723484016