BETTY ICE îşi implementează sistemul de management al siguranţei alimentului HACCP împreuna cu PEGAS Sisteme de Management

Targu Mures - 19 decembrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

PEGAS Sisteme de Management, firmă de consultanţă românească, lider de piaţă în domeniul consultanţei pentru sisteme de management bazate pe standarde internaţionale, implementează standardul de management al siguranţei alimentului HACCP la BETTY ICE.

Problema conformării cu cerinţele Uniunii Europene privind siguranţa alimentară devine tot mai stringentă. Accesul la piaţa unică este condiţionat de obţinerea unor garanţii de calitate obligatorii, impuse prin normele europene. Termenul limită pentru alinierea la cerinţele normelor europene este anul 2006, lucru conştientizat de majoritatea managerilor. În domeniul alimentar, conformarea acestor cerinţe se face pe baza principiilor HACCP.
Firmele de renume au dat startul la certificări: BETTY ICE - cunoscuta fabrică de îngheţată, a ales PEGAS Sisteme de Management pentru implementarea sistemului de management al siguranţei alimentului conform principiilor HACCP.

HACCP este un sistem preventiv de control referitor la asigurarea calităţii produselor alimentare, care asigură alinierea organizaţiilor la cerinţele normelor europene. În acest sistem sunt incluse aprovizionarea, recepţia, depozitarea, producţia şi livrarea. Premisa sistemului HACCP este simplă: dacă fiecare etapă (activitate) a unui proces este dusă la îndeplinire corect, în condiţii controlate, rezultatul procesului este 'sigur' pentru consum sau utilizare.

Pe piaţa românească, PEGAS Sisteme de Management este lider în ceea ce priveşte proiectarea şi implementarea sistemelor de management al siguranţei alimentului HACCP.

Despre PEGAS Sisteme de Management

PEGAS Sisteme de Management
Str. Bradului 2B
Tîrgu Mureş
0265-306940
www.pegas.ro

Roxana Cocis
Specialist Marketing / PR
info@pegas.ro