Stare de bine și voie bună lângă cea mai mare salină din Europa. Pensiunea Deceneu, Slănic Prahova

Slanic - 27 mai 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism

Pensiunea Deceneu vă invită să vă petreceți timpul liber departe de agitația cotidiană într-o zonă de basm, puțin cunoscută și nedescoperită încă de turiștii de pe Valea Prahovei, să vizitați cea mai mare salină din Europa, cea de la Slănic și să degustați rețetele de preparare a cărnii ale vechilor daci toate acestea la aproape 1 ora de mers cu mașina de București.

Stare de bine și voie bună lângă cea mai mare salină din Europa. Pensiunea Deceneu, Slănic Prahova
 Stare de bine și voie bună din inima Traciei 

Pensiunea Deceneu

Salina Unirea din Slănic Prahova este considerată cea mai mare salină din Europa. Salina a început sa fie exploatata în 1689, iar astazi are 15 camere în forma de trapez, cu baza de 32 de metri și înălțimea de 45 de metri. Suprafața totală a minei este de 78.000 de metri pătrați, iar volumul excavat este de aproape 3 milioane metri cubi de sare. În jurul pilonului uriaș care susține mina există statuile lui Mihai Eminescu, Decebal si Traian (sculptate în sare), precum și basoreliefurile lui Mihai Viteazul. 

Pensiunea Deceneu, cea mai nouă pensiune din Slănic Prahova deschisă din acest sezon, va invită să petreceți vacanța și să vă relaxati într-un loc magic, în care natura se dezvăluie în toata splendoarea și măreția ei pentru a vă relaxa și bucura inima împreună cu familia ori prietenii.

Am incercat să readucem parfumul și atmosfera de odinioară din casa bunicilor noștrii, aerul de început de secol XX, pentru că ne reamintește de vremurile bune când ne petreceam vacanța la Slănic.

Camerele sunt spațioase, decorate în stil de început de secol iar mobilierul, deși nou, are o patină din același timp, care se încadrează armonios cu decorațiunile interioare, ceea ce crează o ambianță caldă și relaxantă.

Curtea oferă spații largi de relaxare, pentru oaspeți de toate vârstele, cuprinde un foișor, leagăn, masă de ping-pong, o roată de moară și un mic lac amenajat, o terasă cu bar și grill unde puteți servi masa sau organiza o mică petrecere.

Wi-Fi gratuit este disponibil în toate camerele și in curtea interioară pensiunii.

Pensiunea dispune si de o sală de conferințe de 40 de locuri unde pot fi organizate evenimente și petreceri.

Pensiunea Deceneu pune la dispoziția turiștilor pentru închiriere biciclete pentru excursii trasee montane, ATV-uri și lecții de echitație pe trasee montane.

Pentru pasionații de drumeții montane există 4 trasee montane care exploreaza vârfurile Poiana Lunga, Trifoiu, Păltineț, Grohotiș și altele.

Slănic Prahova este și o stațiune balneoclimaterică cunoscută datorită minei de sare transformată în sanatoriu pentru tratarea bolilor pulmonare și a lacurilor sărate care au o salinitate de 130- 260 g/l, cu o cantitate însemnată de nămol saturat, recomandat pentru calitățile sale terapeutice mai cu seamă în afecțiunile ginecologice.

Urarea și deviza noastră este intotdeauna, Voie bună!

Despre Pensiunea Deceneu

Pensiunea Deceneu, Slanic Prahova, B-dul Muncii, 74, dispune de 20 de locuri de cazare la 10 minute de mers de salina Unirea, dispune de o terasă cu mese, bar și grill, un mic lac amenajat cu roată de moară, loc de joaca pentru copii, masa de ping-pong, ATV-uri și biciclete de închiriat, sală de conferințe și evenimente pentru companii.