GEMURILE BUNATATI DE LA BUNICA EVOLUEAZA SPECTACULOS

BUCURESTI - 24 mai 2005

Comunicat tip General in Afaceri

In numai sase luni de la lansarea gamei sale de gemuri, ORKLA Foods Romania (OFR) a devenit al treilea mare producator de pe piata si lider in segmentul de gemuri premium.

Cota de piata a gemurilor din gama Bunatati de la Bunica reprezinta 9,1% in volum si 14% in valoare, cea mai ridicata cota inregistrandu-se in Oltenia unde OFR este lider in valoare, cu o cota de 22%, si 14% in volum.

Ca si marca, Bunica se afla pe locul 2 din punctul de vedere al cotei valorice si pe locul 3 ca si cota volumica, conform unui studiu efectuat de MMRB.

”Forta si experienta grupului ORKLA, calitatea produselor si determinarea de a fi lideri de piata in toate segmentele in care activam sunt elementele care ne permit sa obtinem asemenea rezultate intr-un timp atat de scurt,” a declarat Aliz Kosza, director executiv OFR.
Gemurile OFR sunt lider de piata si pe segmentul supermarket (18% in volum si 19% in valoare) si ocupa locul trei in Large si Small Grocery. In cadrul pietei de gemuri, aceste trei segmente sunt cele mai importante.
Inca de la lansarea gamei, OFR si-a propus sa atinga o cota de 15% din piata gemurilor in primul an de activitate si sa devina lider in viitorul apropiat. Compania estimeaza ca, in prezent, in Romania se consuma aproximativ 5000 tone de gem pe an, dar ca 60% din total este produs in gospodarii.

Orkla Foods Romania este, de asemenea, lider de piata in segmentele mustar, sosuri si ketchup si principalul furnizor de margarina din tara (impreuna cu margarina industriala).

Orkla Foods Romania produce si comercializeaza margarinele pentru consum casnic Wiesana, Fruhstuck si Bunica, mustarul, condimentele, sosurile, pasta de tomate si maioneza din gama Bunatati de la Bunica, ketchup-ul Tomi, margarinele pentru consum industrial Selecta si Paticrem si, nu in ultimul rand, dupa achizitionarea fabricii de la Covasna, pateurile Ardealul.

Despre Perfect ltd co

Orkla Foods Romania este o companie cu capital integral Norvegian, infiintata in mai 2002, in urma achizitiei Topway Food. Ea face parte din Grupul Orkla, una dintre cele mai mari companii cotate la bursa din Norvegia, activand in domeniile bunurilor de consum de marca, media, chimiei si investitiilor financiare. Orkla Foods International, divizia de produse alimentare a Grupului Orkla, detine unitati de productie in 14 tari.
Pentru detalii suplimentare: Gabriel Paslaru – Perfect ltd.
Tel/fax: 323 67 00
Mobil: 0744 530 583

office@perfect.eunet.ro