IBERDROLA RENOVABLES ISI DESCHIDE UN BIROU IN ROMANIA

BUCURESTI - 19 octombrie 2009

Comunicat tip General in Industrie

IBERDROLA RENOVABLES, lider mondial in domeniul energiei eoliene*, si-a deschis un birou la Bucuresti in cadrul efortului sau permanent de a-si mari aria de acoperire din Europa Rasariteana. In functia de Country Manager compania l-a angajat pe romanul Adrian Goicea, care va conduce activitatile din Romania.

IBERDROLA RENOVABLES are in proiect o retea de 1,600 MW care se intinde pe 50 de locatii din Dobrogea; unitati insumand 700 MW sunt deja intr-o faza administrativa avansata.

IBERDROLA RENOVABLES s-a asociat cu un partener local, Eolica Dobrogea, companie detinuta de grupul elvetian NEK si de firma romaneasca Rokura. In calitate de dezvoltator, Eolica Dobrogea raspunde si de pregatirea si obtinerea autorizatiilor de constructie. Dupa incheierea fazei de dezvoltare, campurile eoliene vor fi construite si administrate de IBERDROLA RENOVABLES. Proiectul va fi conectat la reteaua nationala prin construirea unei noi statii de 400kV la Tariverde, in comuna Cogealac.

Prin deschiderea biroului din Romania, IBERDROLA RENOVABLES se extinde in Europa Rasariteana, regiune in care administreaza deja campuri eoliene in Polonia (160MW) si Ungaria (50 MW). De asemenea, compania activeaza in Estonia (unde dezvolta un camp eolian de 150 MW, cel mai mare din acea tara) si in Bulgaria.

Prezenta in 23 de tari, IBERDROLA RENOVABLES a incheiat prima jumatate a anului cu o capacitate de 10.003 MW putere instalata, intarindu-si pozitia de companie lider mondial in domeniul energiei eoliene*. Prin acesti 10.000MW, compania poate evita emisia in atmosfera a aproximativ 8 milioane de tone de CO2 pe an, furnizand electricitate pentru circa 20 de milioane de oameni. In plus, compania are in proiect alti 56.000 MW**, cel mai mare din lume, cu urmatoarea distributie: 42% in SUA, 25% in Spania, 9% in Marea Britanie si 24% in restul lumii.

----------
* Sursa: New Energy Finance
** Include contributia companiei Gamesa, estimata la 10,000 MW, in baza intelegerii strategice semnate de Iberdrola Renovables si Gamesa Energía

Despre Perfect ltd co

La cerere, putem furniza fotografia domnului Adrian Goicea

Pentru informatii suplimentare:
GABRIEL PASLARU – PERFECT Ltd.Co.
Tel/fax: 021 323 67 00
Mobil: 0744 530 583

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/perfect-ltd-co/iberdrola-renovables-isi-deschide-un-birou-in-romania