Util SPC continuă să fie cel mai profitabil distribuitor de stivuitoare din România

Giurgiu - 16 iunie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

Util SPC a fost în anul 2021 cel mai profitabil distribuitor de motostivuitoare și alte echipamente de intralogistică din România, înregistrând în 2021 un profit net de peste 8,6 milioane RON la o cifră de afaceri care a depășit pentru prima oară în istoria companiei pragul de 75 milioane RON.

Crown Wave - nacelă de interior sau „vehicul de asistență”, un produs preferat de foarte mulți retaileri majori

Crown Wave - nacelă de interior sau „vehicul de asistență”, un produs preferat de foarte mulți retaileri majori

Util SPC a confirmat astfel evoluția foarte bună din perioada pandemiei. Înființată în urmă cu peste 20 de ani, la Giurgiu, compania reprezintă o investiție 100% românească. În cele două decenii și mai bine de existență firma giurgiuveană a trecut cu succes peste cele mai dificile momente, inclusiv peste marea criză financiară din perioada 2008-2010 și debutul pandemiei de covid.

În anul 2021 piața de intralogistică a crescut cu cca. 20%, clienții manifestându-și interesul pe toate segmentele. Pe segmentul utilajelor cu motoare cu combustie anul 2021 a marcat trecerea definitivă la standardele Stage V (echivalentul clasificării „euro” din industria auto). A crescut și cererea din piață pentru utilaje sofisticate precum reach truck-urile, order pickere și VNA-uri (stivuitoare de culoar îngust). De asemenea, piața din România începe să fie interesată de soluții complexe de automatizare în timp ce piața de închirieri începe să înregistreze o pondere tot mai mare în vânzări. Util SPC este unic distribuitor pentru mărcile de utilaje și echipamente de intralogistică Hyundai , Crown și Hangcha . Printre cele mai cunoscute produse distribuite de Util SPC se numără platformele (nacelele) de interior Crown Wave, un produs extraordinar de versatil, preferat de mulți retaileri.

Anul 2021 a marcat și începutul colaborării cu binecunoscutul actor Șerban Pavlu, noul ambasador de brand al companiei, care va ajuta la transmiterea în piață a principalelor caracteristici ale produselor din portofoliul Util SPC.

În ceea ce privește personalul firmei, numărul de angajați a crescut până la 73. Au fost deschise noi puncte de lucru și un nou depozit în localitatea Acățari, lângă Tg. Mureș. În acest moment echipele tehnice ale Util SPC sunt prezente permanent sub diverse forme în zece orașe din țară de unde pot deservi rapid tot teritoriul României. 60% din personalul firmei este de natură tehnică (ingineri, tehnicieni) și se ocupă cu mentenanța utilajelor și oferirea de servicii conexe în cele mai bune condiții.

Pentru mai multe informații:

- Lucian Sârbu, coordonator marketing
- web: www.utilspc.ro
- email: marketing (at) utilspc.ro
- tel.: 0745 459 927

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pinbud/util-spc-continua-sa-fie-cel-mai-profitabil-distribuitor-de-stivuitoare-din-romania