Încheiere proiect Centrul Zebra Zou - Un serviciu incluziv de îngrijire și educație timpurie în cartierul Floreasca

BUCURESTI - 26 aprilie 2017

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, Cursuri

București, 25 aprilie 2017. Primăria Municipiului București prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București împreună cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România anuntă încheierea proiectului „Centrul Zebra Zou - Un serviciu incluziv de îngrijire și educație timpurie în cartierul Floreasca”.

Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul programului RO11 „Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și cea privată”, program operat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Valoare proiectului este de 342.639 euro.

Proiectul s-a desfășurat în perioada mai 2015- aprilie 2017, fiind inițiat de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București în parteneriat cu Asociaţia SOS Satele Copiilor România.

 

În cadrul proiectului a fost creat un nou serviciu de îngrijire și educație timpurie a copiilor, centrul Zebra Zou, cu o capacitate totală de 27 de locuri, și care se adresează copiilor cu vârste între 0-3 ani. Creșa Zebra Zou este înființată într-un spațiu pus la dispoziție de Asociația SOS Satele Copiilor România, situat în cartierul Floreasca – Calea Floreasca, nr.165, sector 1, București.

 

Serviciul funcționează în cadrul rețelei de centre ANTANTE, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București. Zece dintre locurile disponibile vor fi oferite copiilor ce provin din familii de etnie romă, locația fiind accesibilă și părinților din cartierele Petricani, Tei, Floreasca, Tunari, care sunt sprijiniți în vederea integrării pe piața muncii.

 

De asemenea, Asociația SOS Satele Copiilor România a desfășurat o campanie locală de promovare a egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și cea personală. O atenție deosebită a fost acordată participării pe piața forței de muncă a femeilor, și îndeosebi a celor de etnie romă. În cadrul campaniei au fost desfășurate seminarii, focus-grupuri și un evenimente special dedicat părinților.

 

Evenimentul de închidere a proiectului va fi organizat vineri, 28 aprilie, în Centrul Zebra Zou, aflat în incinta Asociației SOS Satele Copiilor România, din Calea Floreasca, nr .165, sector 1, între orele 16.30-18.30.

 

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația derulează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (în Satele SOS și Comunitățile de Tineret) și servicii de consiliere (Programul de Întărire a Familiei).

În acest moment, peste 1000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15.000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS.