Planificare

Definitie Planificare

Metoda folosita pentru a face ceva. O strategie. Un sistem. Pregatire in avans. Intentie. Exista numeroase abordari privind planificarea in afaceri. In planificarea traditionala, planurile pot fi diferentiate in functie de perioada de timp pe care o acopera, si anume: 1. planuri pe termen lung (denumite si planuri strategice), 2. planuri pe termen mediu (denumit uneori, ca si cele pe termen lung, strategice), si 3. planuri pe termen scurt (denumite si planurile firmei sau planuri de afaceri, deoarece practic trateaza planificarea de zi cu zi). Planurile pe termen lung incearca sa evalueze trendurile economice pentru o perioada foarte lunga. Sunt foarte importante in domenii precum apararea, industria aerospatiala sau farmaceutica, unde timpul de dezvoltare a unor produse noi poate fi de 5-10 ani. In aceste cazuri, planurile pe termen lung pot acoperi 10-20 de ani. In ciuda absolutei necesitati, multe firme nu detin un asemenea nivel de planificare, de regula acestea construindu-si planurile pentru cel mult 5-7 ani. Planurile pe termen mediu sunt mai practice si in general acopera o perioada intre 2-5 ani (cea mai frecventa perioada este de 3 ani). Acest tip de plan este mult mai practic, deoarece este mai apropiat de prezent. Nu sunt necesare prea multe supozitii, si sunt mai capabile sa reflecte ceea ce se va intampla cu adevarat. Planificarea pe termen mediu va cuprinde reflectari ale strategiilor dezvoltate in planul pe termen lung, insa va include deciziile majore de luat pentru o perioada mai scurta. Aceste decizii vor trata lucruri precum introducerea de noi produse, necesarul de investitii de capital, sau problemele privind personalul si celelalte resurse. Planurile pe termen scurt (si construirea bugetelor) in general acopera o perioada de un an. Acesta este planul care vorbeste despre viitoarul imediat si detaliaza ceea ce firma trebuie sa faca in urmatoarele 12 luni (fiind legat de anul financiar). Acest tip de planuri sunt mai frecvent concepute, si contin un numar mult mai mare de detalii in comparatie cu celelalte tipuri de planuri. De asemenea pot fi modificate de-a lungul anului. In planificarea contemporana planul de afaceri a devenit punctul central al organizarii activitatilor economice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Planificare? Propune definitie

Poze Planificare

  • TeraSteel si-a optimizat productia in cele trei fabrici cu APS de la Senior Software

    Poza: Manager TeraSteel: „Softul de planificare a productiei ne-a dus din Liga Nationala de Fotbal in Campionatul European”

  • Curs de Planificare si organizare a evenimentelor

    Poza: Curs de Planificare si organizare a evenimentelor

  • Planificare strategica, Stabilirea scopurilor, Time Management

    Poza: Planificare strategica, Stabilirea scopurilor, Time Management

  • Despre predictibilitate, oportunitati de planificare fiscala si solutii practice  la TaxEu Forum 2010

    Poza: Despre predictibilitate, oportunitati de planificare fiscala si solutii practice la TaxEu Forum 2010

  • Vezi toate pozele despre Planificare

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Planificare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Planificare. Definitiile termenilor despre Planificare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Planificare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Planificare.