REGENERAREA INDUSTRIALA A ROMANIEI

BUCURESTI - 26 septembrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, Media / Publicitate, ONG, Politic

Platforma Europeana de Dezvoltare in cooperare cu Departamentul pentru Afaceri Europene va organiza forumul cu tema: “Regenerarea Industriala a Romaniei” deschis investitorilor romani si straini. Evenimentul va alea loc in perioada 7-9 octombrie 2011, in Municipiul Bacau, unde sunt asteptati reprezentanti ai mediului de afaceri, politic si academic, ai societatii civile, ONG-uri si lideri de opinie din tara si strainatate.

REGENERAREA INDUSTRIALA A ROMANIEI

 

 

Comisarul European pentru Politica Regionala, domnul Johanes Hahn, afirma in ultimul eveniment organizat de Platforma Europeana de Dezvoltare la Bruxelles ca “statele membre si regiunile sunt nevoite sa dezvolte strategii care sa concentreze atat sursele comunitare cat si cele nationale, asupra unui numar restrans de obiective, in concordanta cu principiile Strategiei Europa 2020, acordand prioritate investitiilor si orientandu-le spre domenii care stimuleaza cresterea economica”.

 

Prin acest eveniment, Platforma Europeana de Dezvoltare aduce in atentie necesitatea dezvoltarii industriale a Romaniei in vederea atenuarii efectelor negative ale actualei crizei economice. “Romania are nevoie de capital care sa fie orientat catre domenii industriale cu potential competitiv cert, catre o agricultura de inalt randament si infrastructura. Reuniunea organizata de Platforma Europeana de Dezvoltare urmareste sa faciliteze dialogul intre grupuri de afaceri autohtone si straine care sa se concretizeze intr-o crestere a investitiilor de buna calitate in economia romaneasca”, afirma domnul Daniel Daianu, Presedintele Platformei Europene de Dezvoltare.

 

Forumul "Regenerarea Industriala a Romaniei" se inscrie in paleta de manifestari internationale ale Platformei Europene de dezvoltare, singura arena de dezbatere din Romania recunoscuta in Parlamentul European, care are ca scop sprijinirea companiilor romanesti pentru afirmarea in spatiul european si atragerea investitiilor necesare. Programul evenimentului se desfasoara in 2 sesiuni principale de analiza si dezbatare economica, urmate de concluzii.

 

Dintre speakerii invitati mentionam:

- Leonard ORBAN, Ministrul Afacerilor Europene;

- Halina GOŁĘBICKA, Prim Consilier, Sef al Sectiei de Comert si Promovare din cadrul Ambasadei Poloniei;

- Elżbieta BIEŃKOWSKA, Reprezentant al Ministerului Dezvoltarii Regionale Polonia;

- Tomislav DONCHEV, Reprezentant al Ministerului pentru Managementul Fondurilor Europene, Bulgaria;

- Anton SCHRAG, Reprezentant al Comisarului pentru Politica Regionala Johannes HAHN;

- Valerian VREME, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale;

- Vasile PUSCAS, Profesor Dr. Universitatea “Babes-Bolyai”, Cluj Napoca;

- Bogdan MANOIU, Sef al Departamentului pentru Afaceri Europene; 

- Ramona MANESCU, Membru al Parlamentului European;

- Victor BOSTINARU, Membru al Parlamentului European;

- Romeo STAVARACHE, Primar Municipiul Bacau;

- Dan GHEORGHIU, Presedinte Confederatia Patronala CONCORDIA;

- Catalin Cedrin GHIGEA, Director General EADS – CASSIDIAN;

- Dragos PISLARU, General Manager, GEA Strategy&Consulting;  

Pentru detalii si inscrieri va rugam sa accesati www.edp-org.com.