Clinica oncologica la Universitatea de Vest "Vasile Goldis"

BUCURESTI - 22 octombrie 2004

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad incepe, in toamna acestui an, constructia unei clinici oncologice. Proiectul, care se va finaliza in 2005, presupune o investitie de 30 de milioane de euro, din care 8 milioane reprezinta fondurile univestitatii, diferenta fiind acoperita de Uniunea Europeana.

Complexul va putea asigura annual 20.000 de consultatii si tratamente, iar plata acestor servicii va fi facuta prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cu care Univestatea a incheiat deja un contract. "Bolnavii care in urma diagnosticarii au nevoie de tratament si internare vor fi cazati impreuna cu intretinatorii in 10 cladiri, cu cate 4 apartamente de 3 camere, fiecare. Aceste constructii vor intregii complexul clinicii", declara Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest “Vasile Goldis” din Arad. Cu ocazia inceperii anului universitar 2004-2005 a fost deschisa expozitia de fotografii stiintifice, "Celula ca arta involuntara", lucrarile expuse fiind realizate si prelucrate artistic in Institutul de Biologie si Patologie Celulara "Nicolae Simionescu" din cadrul Universitatii. Universitatea de Vest "Vasile Goldis" a fost infiintata in 1990 si are filiale autorizate la Satu-Mare, Baia Mare si Zalau. Investitia totala in campus se ridica la 14 milioane de euro, in camine putand fi asigurate conditii de hotel pentru 400 de studenti. Anul universitar 2004-2005 a inceput cu 5000 de "boboci", in premiera pentru institutia de invatamant superior, si 12.000 de studenti in total, din toata tara si din Republica Moldova.

Despre PLus Media

Universitatea “Vasile Goldis” din Arad are parteneriate cu 44 societati de invatamant superior din: Austria, Brazilia, Elvetia, Franta, Germania, Iugoslavia, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, SUA si intentioneaza ca, in 2005, dupa 15 ani de functionare, sa devina membru plin al Asociatiei Universitatilor Europene, in urma unei evaluari externe si sa adere la Consortiul transnational universitar – Grupul de la Utrecht (Olanda).
Felicia Iordache
Director
Plus Media
office@plusmediacom.ro