Revista "O casa pentru fiecare" recomanda sticla "inteligenta"

BUCURESTI - 11 februarie 2005

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Ultimul numar al revistei “ O casa pentru fiecare” face o analiza a transformarilor aduse de curentele moderne in arhitectura, una dintre ele fiind folosirea celui mai spectaculos material de constructii: sticla "inteligenta".

Ultimul numar al revistei “ O casa pentru fiecare” face o analiza a transformarilor aduse de curentele moderne in arhitectura, care pot avea repercusiuni dintre cele mai diverse asupra cladirilor ridicate in zone cu puternic pericol seismic, cum este Romania. Se subliniaza, asadar, necesitatea colaborarii permanente intre architect si inginer, pentru a adapta aceste curente la conditiile geologice ale teritoriului.
In ultimii 15 ani, parterul blocurilor, in majoritatea cazurilor, a capatat intrebuintari care de care mai comerciale, nu doar cele construite special in acest sens, ci prin transformarea unor locuinte in spatii comerciale, bancare, de reprezentare.
Fatadele astfel aparute au fost realizate dupa “inspiratia” proprietarului si, adesea, nu au mare legatura cu mediul inconjurator.
Cateva sfaturi competente privind alegerea, asortarea, utilizarea celor mai potrivite materiale de constructii in vederea realizarii acestor finisaje se afla, in paginile revistei, alaturi de un material amplu care prezinta cel mai spectaculos material de constructie folosit in ultimii ani pe plan mondial : sticla « inteligenta », panouri fotocromice, termocromice sau electrocromice care, in functie de lumina sau temperatura sau la comanda, isi pot schimba culoarea sau pot deveni translucide sau chiar opace.

Despre PLus Media

Alaturi de aceste subiecte, 45 de proiecte de case se afla in paginile ultimului numar al revistei « O casa pentru fiecare », impreuna cu idei de mansardare, de aranjare a gradinii primavara sau de amenajare folosind mobilier de avangarda.
Felicia Iordache
Director General
Plus Media
feliciaiordache@plusmediacom.ro