TRADIṬIONAL ROMȂNESC Porphyras, un brand romanesc de design de portelan pictat manual, a fost prezent la New York Tabletop Market

BUCURESTI - 13 mai 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Arhitectura / Design, Afaceri

Brandul romanesc Porphyras si-a prezentat produsele la New York Tabletop Market (aprilie 2014), cel mai mare targ de design de pe piata nord-americana. Evenimentul, cu o traditie impresionanta de 40 de ani, s-a desfasurat timp de 3 zile in cladirea Forty One Madison din centrul Manhattan-ului.

Colectia Traditional Romanesc

Colectia Traditional Romanesc

 Si pentru ca motivele decorative romanesti reprezinta o sursa inepuizabila de inspiratie, s-a nascut, in mod firesc, colectia Traditional romanesc, foarte apreciata intr-o perioada in care se pun in valoare traditiile noastre. 

Porphyras

New York Tabletop Market polarizeaza branduri de lux din piata internationala de design (produse home&deco si de lifestyle). Cele mai prestigioase companii din domeniul "Art de la Table" expun aici cele mai noi colectii in celebra cladire cu 23 de etaje (construita in 1974 de Emery Roth & Sons). Vizitatorii sunt profesionisti in domeniu, designeri de interior si presa. Printre expozantii cu nume sonore la nivel mondial, Porphyras a facut cinste Romaniei cu un film de prezentare pe care il puteti gasi pe blogul nostru.

Targuri internationale

Porphyras a expus anterior si la: Ambiente – Frankfurt, Maison et Objet – Paris, Atena si Dubai.

Identitate

Prin dezideratul Your personal designer on porcelain, PORPHYRAS, care s-a infiintat in 2011, reprezinta un univers al portelanului pictat manual, in care frumusetea, originalitatea si utilitatea se regasesc in acelasi loc. Obiectele pentru arta mesei , dar si pentru decor, din portelan Bone China si decorate cu motive inedite, sunt un concept original Porphyras, ceea ce le confera un farmec aparte.

Numele Porphyras provine de la roca de porfir, care este foarte rara, de culoare rosie-purpurie, se gasea in Sahara si era foarte scumpa in antichitate; totodata, este un nume cu o rezonanta eleganta si exotica, mai precis greceasca, si cu o scriere sofisticata care reprezinta conceptul de autor. In plus, porfira este purpura, asociata cu regalitatea, raritatea si nepretuitul.

Colectii

Colectiile Porphyras sunt variate si originale. Desenele de pe produsele Porhyras spun povesti, avand simboluri si mesaje care se armonizeaza cu proprietarul obiectului.

Seturi de ceai sau de cafea, de mic dejun, cani, seturi pentru baie, casete de bijuterii se reunesc in colectii cu denumiri expresive, pline de poezie: AltaModArte, Matase indiana, Gradina deliciilor, Racoare tropicala, Les Fleurs du Bien, Arlechino, Diafan marin, Byzantine.

O colectie exclusivista – Breakfast at Teaffany’s – surprinde prin imbinarea sticlei cu portelanul, rezultand un obiect care poate reinventa ritualul dedicat cafelei, ceaiului sau chiar a lichiorului fin.

Si pentru ca motivele decorative romanesti reprezinta o sursa inepuizabila de inspiratie, s-a nascut, in mod firesc, colectia Traditional romanesc , foarte apreciata intr-o perioada in care se pun in valoare traditiile noastre.

Personalizare

In peisajul ritmurilor vibrante pe care le traim, brandurile reusesc sa se evidentieze prin versatilitate si modernism, oferind produse care sa ne reprezinte. Obiectele Porphyras se lucreaza la comanda, prin design-uri conceptuale, unice si surprinzatoare.

Produsele Porphyras au incantat clientii si colaboratorii marcilor Regina Maria, Tassimo, Rotary Club, Ivatherm, Dental One, Personal Genetics, Alchemia, Design Yourself, Casara, Grafitti PR, Rogalski & Damaschin, Femei in Afaceri, Hospice - Casa Sperantei, Ana si copiii. De asemenea, un set de cafea a fost facut cadou Familiei Regale.

Despre Porphyras

Porphyras reprezinta universul portelanului pictat manual. Din 2011, piesele noastre sunt de serie limitata, devenind astfel obiecte rare.