Power Laptop Service te ajuta sa repari display-ul laptopului

BUCURESTI - 20 iulie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Afisarea unei imagini sterse, care abia se mai poate citi cu ochiul liber. Aceasta este una dintre principalele probleme pe care specialistii din cadrul service-ului Power Laptop le evidentiaza la o diagnoza.

reparatii laptop

reparatii laptop

Un procent destul de ridicat al gadget-urilor care ajung in incinta unui service laptop autohton este ilustrativ pentru aceasta problema, insa de cele mai multe ori nu este vorba despre un defect care apare la nivelul display-ului propriu - zis, ci exista alte cauze.

Una dintre acestea ar putea fi reprezentata de blocajul butonului care este reponsabil cu inchiderea imaginii. El poate ramane in aceeasi pozitie, lucru care ar putea conduce la o vizibilitate foarte scazuta a imaginii pe ecran. Aceasta problema se poate rezolva destul de usor, identificandu-se butonul in cauza.

La majoritatea laptopurilor, el se gaseste in regiunea unde se afla si balamalele, dimensiunile sale reduse transformandu-l intr-un accesoriu greu de reperat. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti dupa ce il gasiti este sa il apasati de cateva ori, asta pentru a vedea daca display-ul expune o imagine mai clara, cu un grad optim de luminozitate.

Daca nu se rezolva problema, atunci specialistii ne indeamna sa ne gandim la o alta cauza si anume invertorul display-ului, precum si mufele adiacente acestuia. Din perspectiva mufelor, problema ar putea surveni la modul in care ele au fost conectate. Pentru a putea verifica daca invertorul este cauza principala a luminozitatii slabe, recomandarea specialistilor este aceea de a desface usor carcasa laptopului, doar dupa ce echipamentul este stins si deconectat de la orice sursa de alimentare.

De obicei, invertorul se gaseste in partea inferioara a display-ului, el fiind reprezentat de o placa plina de circuite. Spre invertor vin doua mufe, una in partea din dreapta si cealalta in stanga invertorului. Cea responsabila cu luminozitatea este mufa din dreapta, rolul celeilalte fiind acela de a aduce imaginea propriu - zisa pe ecran. Daca exista o problema in designul sau constructia cablurilor amintite, atunci nu va ramane altceva de facut decat sa optati pentru inlocuire mufe laptop, caci problema nu este la display.

Cea de-a doua problema comuna a echipei din spatele service-ului de reparatii laptop este cea a ecranelor albe, majoritatea clientilor ajungand in incinta spatiului lor de lucru din cauza acestei probleme. Iar pentru ca este atat de comuna, cei de la Power Laptop s-au gandit sa ne propuna si doua metode de rezolvare a acesteia.

De cele mai multe ori, responsabila pentru aceasta problema este conexiunea defectuoasa dintre ecran si placa de baza. Incepem cu un sfat pentru incepatori, adica reglarea mufei voluminoase din spatele ecranului. Daca problema nu se rezolva imediat, atunci o alta solutie care v-ar putea aduce display-ul functional inapoi ar fi cea a reasezarii cablurilor care sunt conectate la invertor.

O ultima problema care poate surveni la nivelul display-ului si care poate fi solutionata in confortul propriei locuinte este cea a imaginii deformate. Pentru a observa daca este de vina display-ul sau daca problema este la cablul video, recomandarea specialistilor este acea de a conecta mufa tip VGA la orice alt dispozitiv extern pe care poti verifica imaginea. Fie el un videoproiector, ori un televizor. Daca pe respectivul ecran nu observi nicio schimbare a imaginii deformate, atunci problema nu este a display-ului, ci si a placii video integrate.

Taguri: laptoplaptopuridisplay