O investiţie de 1,5 milioane Euro pentru protecţia mediului, Danone PDPA România inaugurează Staţia de Tratare a Apelor Reziduale

BUCURESTI - 28 octombrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Danone PDPA România continuă să investească în modernizarea unităţii sale de producţie din Bucureşti prin inaugurarea staţiei de tratare a apelor reziduale. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu SAPARD, investiţia totală ridicându-se la 1,5 milioane Euro.

Staţia de epurare are o capacitate de 1200mc/zi şi asigură randamente ridicate de epurare. Conform unor măsurători interne, randamentul de eliminare a substanţelor organice conţinute în apă este de peste 90%.
Instalaţia utilizează o metodă clasică de epurare a apei realizată cu ajutorul unor proceduri tehnologice competitive şi moderne. Tehnologia utilizată este bazată pe tratări combinate, desfăşurate în mai multe trepte, ce îmbină avantajele procedeelor fizico-chimice cu cele biologice: filtrarea suspensiilor solide, omogenizarea şi neutralizarea apelor, flotaţia cu aer dizolvat, epurarea biologică cu nămol activ, sedimentarea nămolului biologic excedentar, deshidratarea acestuia şi biofiltrarea pentru îndepărtarea mirosurilor rezultate în procesul de epurare. În plus, noua staţie de tratare a apelor reziduale asigură calitatea apei prin evacuarea efluentului în parametri impuşi de legislaţia de mediu din România.

“Respectul faţă de mediul înconjurător este o componentă firească a valorilor Grupului Danone, care de-a lungul anilor a contribuit la dezvoltarea legislaţiei de mediu din Europa. Grupul Danone dovedeşte aceeaşi implicare in problemele de mediu în toate ţările în care activează. Investim nu numai în echipamente, dar şi în educarea la toate nivelele a personalului nostru, pe care îl facem conştient de importanţa implicării active a fiecăruia în atingerea obiectivelor de mediu. Protecţia mediului este esenţială pentru menţinerea competitivităţii Grupului Danone. Trebuie să arătăm respect faţă de mediul înconjurător în toate activităţile pe care le desfăşurăm, de la primii paşi în proiectarea unui produs până la obţinerea bunului finit”, a declarat Jacques Ponty, Director General Danone PDPA România.

Compania Danone PDPA România, lider pe piaţa românească a produselor lactate proaspete, este angajată să îşi dezvolte activitatea în conformitate cu legislaţia de mediu în vigoare privind protecţia mediului înconjurător aplicabile activităţilor, produselor şi serviciilor sale. Danone Romania îşi îmbunătăţeşte în permanenţă performanţele de mediu în special prin adoptarea unor măsuri de prevenire a poluării. Danone România are implementat şi certificat un sistem de management al mediului în conformitate cu standardul SR EN ISO 14001.

Despre Prais Corporate Communications

Danone PDPA România este membră a Grupului Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deţinând locul 1 în lume în industria produselor lactate proaspete şi în domeniul apei îmbuteliate (din punctul de vedere al volumului) şi nr. 2 în biscuiţi şi produse pe bază de cereale. Mărcile Danone cele mai apreciate în România sunt: Danone Natural, Delicios, Smântâna, Activia şi Danonino. 95% din produsele de pe piaţă sunt produse în România, conform standardelor europene.
PRAIS Corporate Communication
Tel: 021.317.53.39, 317.53.40, 316.82.04
Fax: 021.316.81.90

prais@prais.ro