A aparut noul numar al saptamanalului PREZENT !

BUCURESTI - 27 aprilie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Cele mai interesante titluri din noul numar PREZENT !

Reteta luptei anticoruptie

Operatiunea “Mani pulite” (Cu miinile curate) s-a declansat la inceputul anului 1992, intr-un moment in care Italia era foarte aproape de colapsul economic, pentru ca suma datoriilor publice era enorma, iar produsul intern brut in continua scadere, pe de alta parte, pentru ca, in lipsa unor interventii importante ale autoritatilor, coruptia devenise endemica.

Actualitate

POLITICA
Teodor Baconsky: Dezbaterea publica, sufocata de promovarea mediatica a unor figuri interlope
Condamnarea oficiala a comunismului si folosirea de catre CNSAS a cheii de la “sifonierul cu schelete” sint primii pasi pentru insanatosirea societatii romanesti. Despre toate aceste lucruri nerezolvate ale trecutului, dar si despre relatia dintre societatea romaneasca si elita, dintre religie si politicieni, intr-un interviu cu Teodor Baconsky, secretar de stat la Ministerul de Externe.

Noua dreapta ar putea fi destul de veche
Un nou proiect politic de salvare a dreptei aflate acum la guvernare a fost propus recent de catre Valeriu Stoica: un partid federativ, in care sa fie reprezentate toate curentele dreptei si care sa reuneasca PNL, PD si PPCD, fost PNTCD.

ANALIZA
Guvernul gireaza generalii de lux ai MApN
Guvernul aplica un dublu standard cetatenilor romani pentru ca, exact ce permite pensionarilor militari, interzice celor civili. Pe de o parte, da mina libera MApN in a acorda privilegii exagerate unor pensionari de lux, pe de alta parte, interzice pensionarilor obisnuiti sa beneficieze si de pensie anticipata, si de un loc de munca.

INVESTIGATII
Micky Spaga, cercetat in dosarul “Omu”
Departamentul National Anticoruptie a redeschis dosarele afacerii Omu-Busteni, unul dintre cele mai rasunatoare scandaluri de coruptie ale anului 2003 care s-a soldat doar cu demisia secretarului general al guvernului Nastase, Serban Mihailescu.

ACTUALITATE
Politichia pe valurile Dunarii
In Saptamina Patimilor, “vedetele” au fost Dunarea si digurile ei. Furia apelor, adunate din batrina Europa, nu s-a potolit, inca. Din fericire, n-au fost pierderi de vieti omenesti. Din pacate, pagubele au afectat zeci de mii de romani.

EXTERNE
Rusia, sub teroarea “capetelor rase”

Autoritatile ruse se confrunta cu un val de agresiuni din partea “capetelor rase” (skinheads), militanti nationalisti, xenofobi si extremisti, al caror scop este “epurarea etnica” sau curatarea Rusiei de imigranti, care reprezinta 20% din populatia de 143 de milioane.

Revolta generalilor
Secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, inceraca sa treaca cu serenitate peste apelurile repetate ale mai multor generali americani in rezerva de a demisiona. Acestia ii pun la indoiala calitatile de lider si il considera responsabil pentru dezastrul din Irak.

EDITORIAL SI OPINII
DAN TURTURICA- Cind va renaste Biserica Ortodoxa?
O biserica din Bucuresti a avut nastrusnica dar profitabila idee de a inscriptiona pungutele cu prescura impartita in noaptea de Inviere cu numele unei firme ce a sponsorizat parohia.
ALINA MUNGIU PIPPIDI- Injectii de mindrie nationala
LIVIU VOINEA- Accident si Occident
FLORIN TUDOSE- Prima proba: Victoria de la Oltina
CIPRIAN SIULEA- Noua dreapta ar putea fi destul de veche
SORIN CUCERAI- Adevaruri incomode

Bani si afaceri
COMENTARIU
DAN SUCIU- Romanii de export
Vamile care au ramas neinundate de ape, cu ocazia acestui Paste, au fost pline de romanii care se intorceau in tara.

ASIGURARI
Asigurarea obligatorie a locuintei, un proiect aberant si imposibil
In fiecare an, bilantul pagubelor produse de inundatii si alunecari de teren reaminteste autoritatilor de o initiativa care a nascut aprige controverse ori de cite ori a fost pusa pe tapet: asigurarea obligatorie a locuintelor.

IMOBILIARE
600 euro, pasaport imobiliar pentru clasa medie
Asemeni refrenului unui hit la moda, sintagma “apartamente noi destinate clasei medii” insoteste, inevitabil, mai multe proiecte imobiliare rezidentiale, proaspat anuntate pe piata.

COMPANII
Companiile petroliere din Romania reactioneaza la cotatia barilului
Cotatia internationala a petrolului a inceput sa dea frisoane. Inca de la apropierea de pragul de 74 de dolari pe baril, companiile petroliere din Romania au inceput sa reactioneze.

ECONOMIE
Ajutoare de stat, gindite european

“Ajutoarele de stat transparente si mai bine orientate”. Acesta este motto-ul primului document ce defineste politica pe care Romania se angajeaza sa o dezvolte in domeniul ajutoarelor de stat.

BANCI
Reclame clare pentru produse bancare
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a transmis un ultimatum televiziunilor care prezinta spoturi ale produselor bancare: daca in 10 zile nu conving bancile sa difuzeze doar spoturile cu prezentarea corecta a produselor, posturile TV care le gazduiesc vor fi drastic sanctionate.

FINANTE
Aglomeratie pe strada fondurilor
In ciuda apatiei de la bursa, fondurile de actiuni sint la moda, sectiunea care le include fiind printre cele mai consistente in familia UNOPC.

AUTO
Cu Classe E, Mercedes isi dopeaza caii putere
Steaua industriei germane de automobile se straduieste din rasputeri sa ramina in frunte in aceasta primavara. Mercedes a prezentat la Salonul de la New York un model Classe E, usor ajustat, ale carui principale atuuri sint nu designul ci motorizarile si gadget-urile cu care sunt rasfatati soferii si pasagerii.

Arte si Lifestyle

OPINIE
BOGDAN IANCU- Inundatii cu parfum de PR
Inceputul lui 2006 a fost cum nu se poate mai bun pentru Gigi Becali: Steaua este cu un pas in finala Cupei UEFA si este lider in campionat, cu sanse mari sa-l cistige, iar partidul sau a depasit in sondaje pragul electoral de 5%.

FOCUS
Marirea si decaderea patrimoniului industrial romanesc
Patrimoniul industrial ca parte a patrimoniului cultural, reprezinta un domeniu de interes de data recenta in preocuparile celor care gestioneaza politicile culturale in Romania.

EVENIMENT
Filme despre fotbal la festivalul european
Festivalul Filmului European va incepe pe 27 aprilie, la Sala Palatului din Bucuresti, cu pelicula “Cache” (“Secretul”), regizat de Michael Haneke.

BIOGRAFII
Marlon Brando, un Don Juan bisexual
Cind jurnalistul Joe Hyams a incercat sa faca o lista cu toate femeile seduse de Marlon Brando, a abandonat exclamand ca e nevoie mai degraba de un statistician decit de un reporter.

LIFE STYLE
D de la Levintza
Cea mai noua colectie semnata Doina Levintza a fost prezentata saptamina trecuta, la Bucuresti, cu ocazia celei de a treia gale Unicef.

TENDINTE
Timpul comprimat, boala societatii moderne
Una din temele care revin in lucrarile referitoare la tendintele lumii contemporane este legata de modificarile perceptiei timpului, in ultimii 20 de ani.

Despre Prezent

Prezent. Schimba Perspectiva !
Barajul Arges, Nr. 6; Tel 232 31 20
albert.craiciu@gmg.info.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prezent/a-aparut-noul-numar-al-saptamanalului-prezent4