Saptamanalul PREZENT lanseaza pe 13 aprilie primul sau supliment dedicat pietei bancare din Romania

BUCURESTI - 12 aprilie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

La doar 10 saptamani de existenta pe piata media, saptamanalul PREZENT lanseaza primul sau supliment dedicat pietei bancare.

Acest prim supliment marcheaza debutul unei abordari strategice de extindere a ariei de interes a saptamanalui catre acele domenii si sectoare de activitate bine definite, de maxima importanta pentru cititorii publicatiei noastre.

Suntem convinsi ca acest demers va avea un impact major pe piata media pentru ca ne-am propus sa nu subestimam niciodata asteptarile cititorilor si a partenerilor nostri, ci dimpotriva, sa le anticipam si sa le oferim un produs complementar, util, practic si care reflecta realitatea sectorului bancar din
Romania.

Acest prim insert de supliment “made by Greek Media Group” va fi urmat de alte insertii lunare de suplimente dedicate unor anumite teme.

Multumim pe aceasta cale acelor parteneri care ne-au acordat , inca din momentul initierii acestui proiect, incredere si sprijin in realizarea lui.

Mai jos sunt cateva titluri din primul supliment al saptamananlui Prezent, un supliment dedicat in intregime sectorului bancar din Romania.

STIRI BANCARE

Raiffeisen interesata de CEC, dar nu la orice pret
Guvernul a modificat recent strategia de privatizare a CEC, iar investitorii interesati de privatizare vor depune oferte de cumparare pentru 85% din actiunile bancii.
Pe lista participantilor la privatizarea CEC figureaza sase banci: National Bank of Greece, Monte dei Paschi di Siena, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen.

HVB isi extinde reteaua
Unitati HVB vor fi deschise in toate marile orase din tara se arata intr-un comunicat al HVB Bank Romania.

Internet Banking si Call Center tranzactional la OTP Bank Romania
Clientul OTP Bank Romania va putea efectua plati in lei si in valuta, schimburi valutare sau depozite si va putea afla extrasul de cont pe perioada dorita, dupa ce va incheia un contract OTPdirekt.

BCR extinde la doi ani certificatele de depozit cu discount si dobinda fixa.
Banca Comerciala Romana (BCR) a extins scadenta certificatelor de depozit cu discount (CDD) la doi ani, pentru care ofera o dobinda fixa la lei de 7,25% pe an.

CREDITUL IN VALUTA

Creditul in valuta, jumatatea otravita a marului delicios
Explozia creditelor in valuta era de asteptat. Experienta tarilor vecine, intrate mai devreme decit Romania in UE, a demonstrat apetitul pentru moneda europeana sau pentru dolar.

CREDITUL IPOTECAR

Euro ramine vedeta incontestabila a creditelor ipotecare
Frinele reinventate de catre banca centrala cu scopul de a stopa creditarea in valuta nu au capatat nota maxima la capitolul eficienta. Bancherii nu s-au aratat dispusi sa renunte la borcanul cu miere si au gasit rapid solutii care le-au permis sa reia creditarea in valuta.

Romanii sunt mai responsabili
La sfarsitul lunii februarie, creditele restante ale romanilor totalizau 186 de milioane RON. Cea mai mare pondere continua sa fie detinuta de imprumuturile de consum, la polul opus situindu-se creditele imobiliare unde restantele totalizeaza 3,32 milioane RON.

REFINANTARE

Un credit “rasplata” pentru bunii platnici
Noul credit care vine sa repare nedreptatea primilor ani de creditare, cu dobinzi imense, este creditul de refinantare- prin care un client poate ajunge sa plateasca o dobinda mai mica, iar banca sa plaseze niste bani in plus.

STUDII SI CALATORII

Creditele pentru concedii si studii, imprumuturile “prafuite” de care bancherii nu mai stiu cum sa scape
Creditele pentru studii ori cele destinate vacantei sint in coma. Explozia creditelor de consum a spulberat aproape toate imprumuturile considerate a fi “de nisa”.

CARDURI

Sectorul bancar migreaza masiv catre cardul cu cip
Sistemul bancar romanesc, mai exact segmental cardurilor, se pregateste in acest an de trecerea la o noua faza de dezvoltare, prin implementarea masiva a cardurilor cu cip (asa numitul smart-card)

ON-LINE BANKING

Plateste-ti taxele la primarie si verifica-ti contul bacar din fotoliul de acasa
Vrei sa scapi de drumurile la ghiseele de plata a taxelor si impozitelor locale? Te-ai saturat de cozile de la ghiseele bancare? Daca raspunsul este afirmativ si, in plus, vrei sa-ti utilizezi timpul in mod eficient, poti alege varianta de internet banking.

IMM

Creditarea IMM-urilor se mentine la un nivel scazut.
Creditarea firmelor de catre banci se mentine inca la un nivel redus in tara noastra, comparativ cu alte state din regiune, ceea ce afecteaza competitivitatea companiilor.

LEASING

Estimari pentru piata leasing-ului
Piata de leasing din Romania se afla intr-un moment de cotitura. Noul cadru legislativ, promulgat la inceputul acestui an prin Ordonanta 28, aduce in activitatea institutiilor financiare nebancare modificari importante, pe care Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) le vede ca pe niste piedici puse in calea societatilor de leasing.

Despre Prezent

Prezent. Schimba Perspectiva !
Str. Barajul Arges, Nr. 6
albert.craiciu@gmg.info.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prezent/saptamanalul-prezent-lanseaza-pe-13-aprilie-primul-sau-supliment-dedicat-pietei-bancare-din-romania