Ansamblul Baroc Transylvania din Cluj Napoca va cânta la Mediaş

Medias - 16 martie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

În 19 martie 2005, ora 18.00 la Casa Schuller va avea loc recitalul de cameră susţinut de Ansamblul Baroc Transylvania din Cluj Napoca.

Organizatorii noii serii de concerte de cameră a anului 2005, ce poartă titlul ''Die Klassiker - Clasici'', invită iubitorii acestui gen de muzică, la al doilea recital, în data de 19 martie 2005, la ora 18.00, în sala de spectacole a Casei Schuller.

Ansamblul Baroc Transylvania va interpreta la Casa Schuller un concert cu instrumente de epocă.

Ansamblul Baroc Transylvania a luat fiinţă în decembrie 1995, fondatorul său István Nagy, prim-flautist al orchestrei Operei Române din Cluj, invitând doi dintre colegii săi să cânte împreună pentru prieteni.

La scurt timp după aceea ansamblul a fost invitat în Olanda pentru un turneu de concerte de binefacere, a căror profit a fost folosit pentru realizarea unor proiecte cu caracter social în România.

Ansamblul a realizat deja mai multe turnee încununate de succes în Olanda, incluzând apariţii în locuri precum "Sala oglinzilor" a prestigiosului "Concertgebouw" sau Oude Kerk din Amsterdam şi Ambasada României din Haga. A mai susţinut recitale în Germania, Austria, Italia, Belgia, Ungaria şi Republica Moldova.

În România, palmaresul ansamblului cuprinde participări la diferite festivaluri (Festivalul muzicii de cameră Braşov, Toamna muzicală Clujeana, Festivalul C. Silvestri Tg. Mureş, Sighişoara Medievală), recitale transmise în direct de Radio Cluj, apariţii la recepţii oferite de Preşedinţia României şi de Ministerul Afacerilor Externe.

Din formaţie fac parte artişti de origine maghiară, română şi germană, reflectând astfel multiculturalitatea Transilvaniei.

István Nagy a absolvit Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj. Ca prim flautist în orchestra Operei Române din Cluj a cântat în multe ţări europene (Olanda, Germania, Italia, etc.).

Zoltán Majó a fost flautist în orchestra Operei Române din Cluj. Pasiunea lui pentru muzica barocă l-a condus însă şi la flautul drept, la care cânta cu măiestrie. A urmat cursuri în acest domeniu la Budapesta, Sopron (Ungaria) şi Thun (Elvetia) cu Sabine şi Tuomas Kaipainen/ CH şi Anneke Boeke/ NL.

Erich Türk a fost organist şi dirijor de cor la Biserica Evanghelică din Mediaş. A studiat orga la Cluj (cu Ursula Philippi) şi la Viena (cu Mihai Radulescu), iar clavecinul la Viena precum şi la numeroase cursuri de măiestrie în Germania, Franţa, Elveţia, Portugalia şi la Moscova. Are o bogată activitate concertistică şi este laureat al concursului internaţional de orgă ''J.S. Bach'' din Bruges (Belgia) în 2000.

Ciprian Câmpean a studiat violoncel la Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj (clasa prof. Vasile Jucan) şi a participat la cursuri de măiestrie internaţionale de muzică de cameră şi violoncel. Ca membru al cvartetului de coarde "Arioso", al Ansamblului Baroc Transylvania şi al altor formaţiuni de muzică de cameră, a susţinut numeroase recitale în România şi în străinătate (Germania, Elvetia, Olanda, Austria).

István Nagy - flauto traverso
Zoltán Majó - flauto dolce
Erich Türk - clavicembalo
Ciprian Campean - violoncel

Sponsor principal al seriei de concerte de cameră este Donauschwabische Kulturstiftung -Stuttgart/Germania.

Despre Primaria Municipiului Medias

Concert de cameră
Antonela Sofia Barbu

ofiter imagine
press@primariamedias.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-medias/ansamblul-baroc-transylvania-din-cluj-napoca-va-canta-la-medias