Primarul Mediaşului, Daniel Thellmann s-a întâlnit cu reprezentanţii firmei Peter Fink GmbH din Dachau, Germania.

Medias - 17 martie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

În perioada 12 martie – 14 martie 2005, primarul Daniel Thellmann a efectuat o vizită în Germania, la München pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai societăţii comerciale Peter Fink GmbH din Dachau.

În perioada 12 martie – 14 martie 2005, domnul primar Daniel Thellmann a efectuat o vizită în Germania, la München pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai societăţii comerciale Peter Fink GmbH din Dachau.

Peter Fink GmbH din Dachau a fost înfiinţată în 1953 şi funcţionează în domeniul gestionării deşeurilor. Din 1997 deţine certificatul de calitate a managementului după normele DIN EN ISO 9001 şi garantează o consiliere în legătură cu ceea ce este obligatoriu din punct de vedere legal, bine gândit din punct de vedere ecologic şi optim din punct de vedere economic.

Scopul său este să respecte legile din domeniul deşeurilor, forţa de muncă să fie competentă şi să fie documentată la zi cu privire la metodele de gestionare a deşeurilor.

Activităţile acestei societăţi sunt:

-Gestionarea deşeurilor menajere, colectarea selectivă şi reciclare din localităţi
-Gestionarea deşeurilor din diferite firme
-Persoanele fizice: gestionarea deşeurilor, care nu intră în categoriile impuse de colectarea selectivă

Domnul primar Daniel Thellmann a purtat discuţii cu domnul Peter Fink, manager al firmei, acesta din urmă exprimându-şi intenţia de a investi în acest domeniu al gestionării deşeurilor menajere în municipiul Mediaş.

’’ Implementarea prevederilor directivei europene presupune investiţii substanţiale pentru construirea instalaţiilor de procesare a deşeurilor de ambalaje, precum si pentru dezvoltarea pieţei de materii prime secundare provenite din deşeurile reciclate. Anual, în România se valorifică între 10 si 15% din deşeurile industriale produse.
Cea mai mare parte a deşeurilor industriale valorificate – cca. 55% - se reciclează în cadrul unităţii generatoare (refolosire, recuperare) constituind o acţiune de minimizare.

Din cele 13.357 de localităţi existente în România, numai circa 500 dispun de sisteme organizate de colectare, transport si depozitare a deşeurilor menajere, care deservesc circa 18 milioane de locuitori.

În acest context, ar fi bună asocierea cu o societate din Germania, pentru a gestiona deşeurile menajere din municipiul Mediaş. Acest model funcţionează şi în alte localităţi din România cum ar fi Sibiu, Tg. Mureş, Sighişoara şi se vorbeşte tot mai mult despre serviciile de specialitate care sunt înfiinţate pe lângă Consiliul Local municipal şi intră în asocieri cu alte societăţi străine.

Firma Peter Fink GmbH va studia acest sistem de gestionare a deşeurilor menajere din municipiul nostru şi va pregăti oferta lor pentru a fi prezentată consilierilor locali. Decizia unei eventuale asocieri cu Peter Fink GmbH va fi luată de către Consiliului Local Municipal în cadrul unei şedinţe. ’’

Despre Primaria Municipiului Medias

Daniel Thellmann la Peter Fink GmbH, Germania
Antonela Sofia Barbu