Transport umanitar în valoare de 13.313.40 euro

Medias - 10 martie 2005

Comunicat tip General in Social

În Mediaş (SB) a fost prezentă delegaţia Asociaţiei Ioaniţilor din Schlüsselfeld, Germania, condusă de directorul executiv Günther Trost.

Transport umanitar în valoare de 13.313.40 euro

În 8 martie 2005, o delegaţie a Asociaţiei Ioaniţilor din Schlüsselfeld, Germania, condusă de directorul executiv Günther Trost a donat pachete cu alimente femeilor pensionare cu venituri mici aflate în evidenţa SPAS (Serviciul Public de Asistenţă Socială), iar şcolilor şi liceelor li s-au trimis table şcolare, ecrane pânză pentru proiector şi videoproiector, precum şi mobilier şcolar.


Din această delegaţie au făcut parte: Günther Trost, director executiv, Anton Scheller, consilier local în oraşul Donauwörth, Horst Dieter Madeia, Fritz Erich Ziegelmeier şi Georg – Josef Michael, colaboratori în cadrul Asociaţiei Die Johanniter.

Dânşii s-au ocupat personal de distribuirea materialelor didactice în unităţile şcolare din municipiul Mediaş.

Materialele didactice au fost distribuite astfel:

-Şcoala Generală Nr. 1: tablă şi ecran pânză pentru proiector şi videoproiector
-Şcoala Generală Nr, 3: tablă şi ecran pânză pentru proiector şi videoproiector
-Şcoala Generală Nr. 4: 10 scaune
-Şcoala Generală Nr. 5: tablă, ecran pânză pentru proiector şi videoproiector şi 4 scaune
-Şcoala Generală Nr. 7: tablă, ecran pânză pentru proiector şi videoproiector şi 6 scaune
-Şcoala Generală Nr. 8: 2 ecrane pânză pentru proiector şi videoproiector
-Şcoala Generală Nr. 10: 10 scaune
-Şcoala Generală Nr. 9: 12 scaune
-Liceul Automecanica: tablă, ecran pânză pentru proiector şi videoproiector
-Liceul teoretic Axente Sever: tablă, ecran pânză pentru proiector şi videoproiector
-Liceul teoretic St. L.Roth: tablă, ecran pânză pentru proiector şi videoproiector şi 28 scaune
-Liceul Vitrometan: tablă, 2 ecrane pânză pentru proiector şi videoproiector
-Şcoala Naţională de Gaz: tablă şi ecran pânză pentru proiector şi videoproiector


Anton Scheller, consilier local în oraşul Donauwörth a precizat că Ordinul Ioaniţilor nu este la prima prezenţă cu ajutoare umanitare la Mediaş.

’’ Am venit de mai multe ori în România şi în Mediaş. Acum ajutăm şcolile, liceele şi persoanele aflate în dificultate. De fiecare dată am fost primiţi cu prietenie, iar ajutorul nostru este binevenit. Alimentele au fost strânse de o grupă de tineri din regiunea noastră, pentru persoanele aflate în dificultate. Avem o bună colaborare cu primăria, iar lucrurile trebuie să continue în acest fel’’, a declarat Anton Scheller, consilier local în oraşul Donauwörth.

De la ora 9.00, pachetele cu alimente în valoare de 9.513,40 Euro au fost distribuite celor 280 de femei pensionare cu venituri mici, aflate în evidenţa SPAS.

Domnul viceprimar Teodor Neamţu a luat legătura cu firmele de taximetrie din municipiul nostru pentru a fi distribuite aceste pachete cu alimente. Taximetriştii de la următoarele firme: City, Yellow, 959, Klim, Sol au răspuns pozitiv apelului municipalităţii.

’’Le mulţumesc firmelor de taximetrie care au dat dovadă de multă solidaritate şi ne-au ajutat să ducem pachetele femeilor pensionare cu venituri mici. Pentru aceste doamne, surpriza a fost totală, deoarece nu a existat nici o informare cu privire la această donaţie, echipa din Germania făcând eforturi deosebite să ajungă cu transportul chiar de Ziua femeii în 8 martie. Din partea primăriei am adăugat şi câte o felicitare cu urări de sănătate. Mulţumim oaspeţilor din Germania pentru efort şi pentru această donaţie, deoarece bucuria oamenilor aflaţi în dificultate a fost mare, atunci când au văzut că există persoane care se gândesc să-i ajute’’, a declarat domnul primar Daniel Thellmann.

În luna februarie a acestui an Ordinul Ioaniţilor a vizitat cele două unităţi sociale din Mediaş, Centrul de Tranzit pentru Minori şi Unitatea Medico - Socială, contribuind cu o cantitate importantă de alimente şi produse pentru curăţat cumpărate din Mediaş.

La Unitatea Medico Socială au fost primite alături de alimente (orez, lapte, făină ulei etc.), produse pentru curăţat (clor, detergent etc.) şi haine (costume) pentru persoanele care se pot deplasa. Valoarea acestor donaţii a fost de 22.560.601 lei.

Günther Trost, directorul executiv al Asociaţiei Die Johanniter, ocupă funcţia de consilier local în Schlüsselfeld, iar prima lui vizită în Mediaş a fost în iarna lui 1990. A rămas un prieten fidel al oraşului, unde vine de două-trei ori pe an.

‘’Donaţiile sunt colectate cu ocazia unor festivităţi, cum sunt Crăciunul sau zilele onomastice. Asistentele de la Unitatea Medico- Socială din Germania realizează diverse obiecte din lucru de mână, vând obiectele sau banii obţinuţi sunt donaţi unităţilor sociale din Mediaş’ comunica în luna februarie Günther Trost, directorul executiv al Asociaţiei Die Johanniter.

Despre Primaria Municipiului Medias

Transport din Germania pentru femeile pensionare cu venituri mici.
Antonela Sofia Barbu

ofiter imagine
press@primariamedias.ro