Adunare Generală „Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007”

Sibiu - 30 septembrie 2004

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 a organizat joi, 23 septembrie, o Adunare Generală, la întâlnire participând reprezentanţii instituţiilor care colaborează cu proiecte la programul Capitală Culturală Europeană pentru anul 2007.

Adunarea a fost deschisă de cuvântul preşedintelui asociaţiei, primarul Klaus Johannis, care a prezentat paşii întreprinşi de asociaţie în ultima perioadă. Au fost prezentate demersurile făcute pentru a sensibiliza membrii Guvernului, pentru a susţine programul cultural. „Am avut întâlniri cu ministrul Culturii, Răzvan Theodorescu, cu premierul Adrian Năstase, iar proiectul Sibiu Capitală Culturală Europeană a fost prezentat în şedinţă de Guvern. Aşteptăm ca sprijinul promis să se materializeze într-o hotărâre de guvern sau două”, a arătat primarul Johannis.
„I-am prezentat recent şi preşedintelui Ion Iliescu acest proiect, pe care îl cunoştea. Şi dumnealui ne-a promis sprijin”, a mai spus primarul. „Sprijinul este vital, dar nu ţine loc de organizarea noastră locală. De aceea ne-am întâlnit astăzi, ca să discutăm paşii concreţi următori”.
Secretarul asociaţiei, Marius Constantin, a prezentat lucrurile întreprinse pentru a pune în practică programul pentru 2007. Se lucrează la realizarea unui website Sibiu 2007, cu sprijinul departamentului IT din Primărie şi al unor informaticieni din străinătate. Site-ul va cuprinde un scurt istoric al evenimentului, de la nominalizarea Sibiului până la obţinerea statutului de Capitală, prezentarea oraşului, proiectele depuse şi va fi în conexiune cu site-ul Luxemburgului. Textele vor fi în mai multe limbi de circulaţie internaţională. Pe de altă parte, s-a discutat despre o colaborare cu Genova, care este capitală culturală europeană în 2004. Colaborarea se referă la strategia de comunicare şi marketing a Genovei, strategie pe care o va folosi şi Sibiul. Un alt punct este realizarea unui film de promovare pentru Sibiu, în colaborare cu Centrul Audio-Vizual al Ministerului Culturii din Luxemburg. Filmul va avea 20 de minute şi va fi folosit ca film de prezentare al Sibiului. Filmările au durat o săptămână şi s-au încheiat joi.
În cadrul şedinţei s-a anunţat că proiectele pe formularul tip se mai primesc până la 30 septembrie. Deponenţii sunt rugaţi să trimită formularul şi în variantă electronică, fie pe dischetă sau CD, fie prin e-mail, la adresa press@sibiu.ro.
De asemenea, s-a anunţat că la începutul anului viitor, pe 27 – 28 ianuarie 2005, Sibiul va găzdui o conferinţă, la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai unor oraşe care au fost Capitale Culturale Europene, cum ar fi Genova, Cracovia, Graz. Conferinţa va fi un sprijin pentru îmbunătăţirea programului de lucru pentru 2007.

Despre Primaria Municipiului Sibiu

Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro