DELEGAŢIE DIN CUGIR ÎN UNGARIA

Cugir - 19 ianuarie 2005

Comunicat tip General in Administratie Publica

În perioada 14 – 16 ianuarie 2005, la invitaţia firmei austriece Huke K.F.T. , o delegaţie a oraşului Cugir condusă de Primarul Adrian Teban, a efectuat o vizită de documentare în oraşul Sarvar din Ungaria.

Obiectul vizitei l-a constituit prezentarea unui sistem de colectare a deşeurilor menajere şi industriale, implementat de firma austriacă în 13 oraşe de mărime medie şi mare din Ungaria. Sistemul are la bază colectarea selectivă a deşeurilor prin care s-au redus pe de o parte costurile pentru neutralizarea acestora, iar pe de altă parte a crescut în mod simţitor gradul de curăţenie şi confort al cetăţenilor din aceste oraşe, sistemul fiind deja aplicat cu succes inclusiv în Budapesta.
Reprezentanţii firmei Huke vor fi prezenţi peste două săptămâni în oraşul de la poalele Drăganei, pentru a analiza posibilitatea încheierii unui parteneriat cu autorităţile locale, pentru implementarea unui astfel de sistem de colectare a deşeurilor la Cugir.

Despre Primaria orasului Cugir

Primăria oraşului Cugir
tel: 0258-751001
fax: 0258-755394