Tehnologie moderna de incalzire la Medgidia

Medgidia - 19 iunie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Primaria municipiului Medgidia va introduce din acest an cel mai modern si eficient sistem de incalzire centralizată existent în acest moment la nivel mondial, sistemul de cogenerare.
De acest sistem vor beneficiaa peste 2000 de locuitorii din zona de nord a orasului care locuiesc in blocuri si sunt racordati la centralele termice nr.10, 12 si 16.

Primaria Medgidia a achizitionat zilele acestea unitatea de cogenerare care reperezinta o unitatea de productie agent termic si energie electrica constituita din agregat termic si generator de energie electrica, inclusiv echipamentele anexe.
Unitatea de cogenerare cantareste 14.714 kg, are o putere electrica de 609 kw si putere termica de 900 kw si a costat 2.010.788 lei.
Medgidia este printre primele localităţi din ţară care va experimenta acest nou procedeu.
Cogenerarea reprezinta producerea simultana a energiei electrice si caldurii, ambele destinate consumului, intr-o instalatie tehnologica gândita unitar în acest scop. Producerea combinata a energiei electrice si termice în instalatia de cogenerare este considerabil mai eficienta decât producerea acelorasi cantitati de energie electrica si caldura separat în centrale electrice si centrale termice clasice. Cogenerarea este o excelenta optiune de producere a energiei electrice si termice si de aceea este considerata o solutie de baza în atingerea obiectivelor privind reducerea emisiilor poluante si a impactului global asupra mediului.
Noul sistem de incalzire centralizata va asigura contorizarea si reglajul individual al energiei termice. Astfel, clientul va recunoaste fara suspiciuni consumul si va avea satisfactia controlului asupra serviciului pe care il plateste.

Despre Primaria

Primaria Medgidia a mai reabilitat anul acesta 3 centrale termice de cartier in zonele sud si Berarie iar pana la sfarsitul anului vor mai fi reabilitate centralele termice din zonele Orasul Nou si Rotunda, astfel incat toti locuitorii vor beneficia de confort in apartamente.

Primaria municipiului Medgidia tel 0241 820800
Primar, Dumitru Moinescu
Sef serviciu Planificare si dezvoltare Valeria Nichitus
alina_vladusel@yahoo.com, cabimed@yahoo.com