Peste 300.000 de jocuri video originale se vand anual in Romania

BUCURESTI - 27 septembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Monden / Lifestyle, Internet

Fata de anul trecut, in 2012 se estimeaza o crestere cu 20% pentru piata de jocuri video originale din Romania. Suntem in era in care gamerii pun tot mai mult accent pe calitatea jocurilor si pe capacitatea dezvoltatorilor de a crea medii provocatoare.

Magazin online de jocuri originale

Unul dintre cele mai apreciate motive pentru care este cumparat un joc original este ca poate fi jucat direct pe serverele oficiale, unde exista beneficiul de a descarca free stuff, packages sau expansion packs si cel mai cool, un „multiplayer grozav”. Iata ce spune Claudiu, un gamer inrait:”jocurile piratate nu vor oferi niciodata experienta unui multiplayer jucat pe serverele puse la dispozitie de catre dezvoltator.”

Cu siguranta aspectul privind stabilitatea si securitatea calculatorului, precum si evitarea unei erori in desfasurarea actiunii sau eventuala intrerupere a storyline-ului sunt elemente care influenteaza decizia de cumparare a jocurilor originale.

Pe langa grafica, update-urile gratuite si automate ale jocului sunt si ele elemente pentru care importanta magazinelor este in continua crestere.

Aproximativ 500.000 de romani sunt jucatori de FIFA 12, Counter Strike, Starcraft 2 si Dota 2. O parte importanta din aceasta comunitate dedica in fiecare zi minim 2 ore unui joc, declara Silviu Stroie, presedintele Professional Gamers League.

Gamerii isi respecta jocurile la fel ca si melomanii, muzica. Cat de valoroasa este acum o colectie de discuri de vinil din anii ’80 sau o colectie de jocuri pentru PS1. Carcasa, forma fizica a unui joc, indica o valoare deosebita pentru feelingul unui game.

Atunci cand ai un hobby, ii dedici timp, bani si pasiune. Pe acest principiu a fost demarat si proiectul GamesLine, de catre Edi Tecsan: „Am creat un loc unde gamerii pot gasi de la cele mai noi jocuri pana la amuzantele produse licentiate de gaming. De cand s-a lansat GamesLine.ro, vanzarile au crescut continuu cu 60% in 2011 fata de 2010 iar prognoza pentru 2012 indica un plus de 35% raportat la anul trecut. Orientarea catre client are ca efect revenirea in magazin a 80% dintre gameri. We Draw the Line”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pro-strategy-group-srl/peste-300-000-de-jocuri-video-originale-se-vand-anual-in-romania