O “radiografie” a politicilor de tineret din Romania

BUCURESTI - 15 februarie 2005

Comunicat tip General in ONG

Raportul de de cercetare si evaluarea a politicilor de tineret din Romania este un proiect care va evalua obiectiv ceea ce s-a facut sau nu in ceea ce priveste implementarea politicilor de tineret in Romania, atat din perspectiva Guvernului cat si a implicarii tinerilor si a asociatiilor de tineret in vederea implementarii politicilor de tineret.

O “radiografie” a politicilor de tineret din Romania

World Programme of Action for Youth to the Year 2000 and Beyond – rezoluţia adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în a 91-a întâlnire plenară, în anul 1995 va constitui punctul de referinta pentru intocmirea proiectului. Adunarea Generală, în această rezoluţie recunoaşte importanţa participării efective a tinerilor şi a organizaţiilor pentru tineret la nivel local, naţional, regional şi international în implementarea si evaluarea „Programului mondial de acţiune pentru tineret”

S-a decis, de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite să acorde la a 16-a sesiune, in anul 2005, două întâlniri pentru a evalua situaţia tinerilor şi realizarile făcute în implementarea Programului de acţiune la zece ani dupa adoptarea sa.


Pentru a respecta caracterul obiectiv al acestei cercetari va fi realizata atat o cercetare secundara, bazata pe informare documentara si studii de caz cat si metode directe, cum sunt observarea, interviuri in profunzime, focus grop-uri si o cercetare cantitativa, pe teren.
Acest studiu va avea o acoperire nationala, astfel ca vor fi evaluate toate domeniile in toate regiunile tari, conform unei esantionari reprezentative.

Acest raport de cercetare si evaluarea politicilor de tineret din Romania, este un proiect ce va evalua toate domeniile de interes pentru tineri, in ceea ce priveste politicile de tineret cu prioritate în următoarele zone:

1.Educaţie
2.Piaţa Muncii
3.Nivelul de trai
4.Sănătate
5.Mediu înconjurător
6.Abuzul de droguri
7.Delicvenţa juvenilă
8.Timp liber
9.Probleme de gen
10.Implicarea tinerilor
11.Globalizarea
12.Tehnologia informaţiei şi comunicare
13.Hiv/ Sida
14.Tinerii şi prevenirea conflictului
15.Relatiile între generaţii


Finalizarea raportului va fi realizata in data de 20 Aprilie 2005. Raportul final va fi inaintat catre Natiunile Unite spre a fi dezbatut alaturi de rapoartele celorlalte tari membre UN.

Totodata el va fi inaintat spre analiza si Guvernului Romaniei si organizatiilor neguvernamentale din Romania.

Partenerii care sprijina momentan derularea acestui proiect sunt: Universitatea din Bucuresti prin Centrul de Informare, Orientare şi Consiliere Profesională, Uniunea Studenţilor din România, Asociaţia Studenţilor din Stiinţe Politice si Asociaţia Studenţior din Sociologie şi Asistenţă Socială.

Despre Pro - Youth

Cei care doresc sa se implice in derularea acestui proiect o pot face trimitand un e-mail la adresa rujoiu@gmail.com
Bulevardul Mihail Kogalniceanu, Camera 311, Nr.36-46, Sector 5,
Cod postal 050107, Bucuresti, Romania.
Fax: 021 312 16 50, e-mail: pro.youth@gmail.com


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pro-youth/o-radiografie-a-politicilor-de-tineret-din-romania