Transport funerar international cu autovehicule acreditate

BUCURESTI - 12 decembrie 2017

Comunicat tip General in Social

Transportul funerar national este un serviciu destinat persoanelor decedate pe teritoriul Romaniei, oferit prin intermediul firmelor funerare.

Pentru a putea beneficia de un astfel de serviciu este necesar sa aveti pregatite urmatoarele acte:

·                 Adeverinta de inhumare;

·                 Certificat de deces;

·                 Certificat de imbalsamare;

·                Adeverinta de la AGSP (Sanepid).

Autovehiculele special amenajate pentru transportul funerar trebuie sa detina autorizatie conform prevederilor din Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, cu modificarile si completarile ulterioare. Preluarea si transportul persoanei decedate in vederea inhumarii/incinerarii de la locul unde se pastreaza corpul defunctului catre locul de inhumare/incinerare se realizeaza pe baza certificatului de deces, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Pe timpul transportului capacul sicriului se mentine inchis.

Transportul corpului neinsufletit in Romania:

•          Se poate face numai in conditiile prevazute de legislatia nationala a tarii respective si in conformitate cu regulile internationale aplicabile;

•           Personalul consular va poate oferi detalii in legatura cu aceasta procedura si va poate facilita contactul cu casele funerare care asigura transportul in Romania;

•          Pentru transportul international al corpurilor neinsufletite este necesar pasaportul mortuar; pasaportul mortuar se elibereaza de ambasadele sau consulatele Romaniei (pentru transportul urnelor cu cenusa cremata nu este necesar pasaport mortuar).

Funerare-Ieftine poate oferi urmatoarele variante de transport, dupa caz:

•          transport funerar international de peste hotare din orice tara pana in Romania indiferent de destinatie, respectand conditiile prevazute de legislatia nationala a tarii in care a avut loc decesul persoanei respective si in conformitate cu regulile internationale in vigoare din tara respectiva;

•          transport pe cale terestra cat si aeriana, precum si serviciul de transport cenusa daca s-a optat pentru incinerare.  Firma pentru care ati optat va poate oferit toate informatiile legate de pasii care trebuie facuti in caz de repatriere. Repatrierea pe cale terestra se face cu vehicule dotate cu sisteme speciale de control al temperaturii care au posibilitatea de a conserva trupul. Repatrierea pe cale aeriana -  este necesara rezervarea zborului in vederea transportului aerian precum si transportul la aeroport. Firma se ocupa de obtinerea tuturor documentelor precum avize si certificate necesare transportului persoanei decedate. Repatrierea cenusii - presupune ridicarea ramasitelor pamantesti ce urmeaza a fi inmanate familiilor personelor decedate. Firma poate asigura si urna pentru cenusa si daca familia indoliata doreste se poate ocupa si de tot ceea ce este necesar din punct de vedere legal ca cenusa sa fie transportata personal de catre familie.

Transportul funerar se efectueaza numai de catre persoane autorizate, care detin masina funerara care sa intruneasca din punct de vedere legislativ si igienic toate conditiile pentru efectuarea de transport funerar. Procedurile de transport decedati presupun transport in conditii excelente atat din punct de vedere igienic, sanitar, estetic cat si legal, din aceasta cauza firmele funerare vor pune mereu la dispozitia clientilor autospeciale funerare, autoturisme autorizate si omologate in baza legislatiei legale aflate in vigoare.  Acestea obligatoriu  dispun de frigider mortuar, speciale pentru realizarea unui astfel de transport. Transportul standrad include cursa pana  la domiciliu, la capela, la cimitir, etc.

Funerare-Ieftine se recomanda prin seriozitate si profesionalism astfel incat va fi de un real ajutor in trecerea mai usor peste toate detaliile legate de procesul de  transport funerar sau orice alt timp de serviciu solicitati. In astfel de situatii, firma funerara asigura consultanta gratuita 24h din 24h tuturor persoanelor care se regasesc in situatii precum decesul, un eveniment ce in general nu poate fi anticipat.

Pentru transportul funerar efectuat pe teritoriul Romaniei este obligatorie imbalsamarea persoanei decedatesi asezarea acesteia intr-un sicriu impermeabil si inchis etans al carui fund trebuie sa fie acoperit cu materii absorbante.

Un deces este un eveniment neprevazut si extrem de dureros si neplacut, insa trebuie tratat cu seriozitate si necesita toata atentia pentru ca repatrierea celui trecut in nefiinta sa se desfasoare intr-un mod corespunzator, astfel incat sa fie asigurara familia indoliata ca persoana decedata va ajunge acasa in conditii optime atat din punct de vedere legal, cat si igienic.

Despre ProDigitalMedia.ro

Pro Digital Media este o companie romaneasca care ofera solutii complexe de SEO, webdesign, copywriting, managementul reputatiei, precum si orice fel de promovare pe internet si in afara lui. Punem accentul doar pe livrarea de servicii de calitate care ajuta in mod direct la dezvoltarea si cresterea profitului afacerii dumneavoastra.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prodigitalmedia/transport-funerar-international-cu-autovehicule-acreditate