Psihologia la locul de munca

Locul desfasurarii: WTC - Sala Vienna & Beijing

Organizator: PUBLIC SHARE

Psihologia la locul de munca

Cum putem intelege mecanismele care ii fac pe oameni sa reactioneze in diferite situatii sau care ii motiveaza sa atinga performanta? Evenimentul isi propune sa arunce o privire in interiorul naturii relatiilor de la locul de munca, sa descopere cum principii din psihologie te ajuta sa dezvolti lideri si manageri eficienti, sa imbunatatesti munca in echipa, sa cresti motivatia, sa faci fata schimbarilor si sa asiguri imbunatatirea performantelor organizatiei.
Prigram:
9:00 Inregistrarea participantilor

9:30 Despre psihologia aplicata in resurse umane - Clementina Anghelache - PUBLIC SHARE
10:00 Psihologia conteaza. Aplicatiile psihologiei cognitiv-comportamentale in business - invitat Mircea Miclea
In psihologia cognitiv-comportamentala s-a acumulat o masa critica de cunostinte care asteapta conversia in produse si servicii de inalta calitate destinate resurselor umane. In prezentare se iau ca exemple oportunitati de aplicatii in business ale celor mai recente descoperiri din domeniile deciziei, risc si controlul emotiilor. Ideea de la care se porneste este ca suntem mai eficienti daca inlocuim retetele sablon cu solutii personalizate, care sa raspunda concret nevoilor clientului, prin operationalizarea unor cunostinte avansate. Sunt propuse cateva aplicatii relevante pentru practica: o noua platforma de evaluare psihologica, pachete de modificari cognitiv-comportamentale relevante pentru coaching si managementul riscului, consultanta in e-learning.

11:30 pauza de cafea

11:45

Conflictul ca forma de relatie – prezinta Bogdan Sebastian Cuc, Advice HR
De cele mai multe ori atunci cand vorbim despre conflict avem in vedere o realitate ce trebuie imediat remediata, reparata. Fara indoiala ca o astfel de abordare este perfect justificata. Nu avem nevoie de evenimente care ne impiedica sa ne atingem obiectivele, care ne fac sa fim ineficienti, ca indivizi sau ca organizatii. Dar in acest demers, de identificare si eliminare a conflictului, riscam sa uitam ca un conflict este adesea cea din urma forma de comunicare a unor continuturi ce nu au « trecut » altfel.

Metoda Six Thinking Hats: gandirea paralela vs. gandirea argumentative – prezinta Mihaela Zaharia, Mind Master
Edward de Bono ne propune un nou mod de gandire: gandirea paralela, avand efecte pozitive evidente: eliminarea conflictelor, solutionari creative, limbaj comun, reducerea criticismului, participarea tuturor membrilor la luarea deciziei, scurtarea timpului afectat sedintelor, folosirea la orice nivel, creare de sinergie

Comunicarea Nonviolenta la locul de munca – prezinta Monica Reu, EF Publishing

13:15 pauza de pranz

14:00

Managementul performantei prin NLP – prezinta Daniel Bichis, Competent Consulting Valoarea unei companii este asiguratã de performantele angajatilor. NLP ofera managerilor instrumente puternice de promovare si dezvoltare a abilitatilor si eficientei, de aliniere a valorilor individuale cu cele ale companiei.

Analiza tranzactionala si aplicatiile ei organizationale prezinta Crina Ionescu, Skill Solution

Analiza tranzactionala este un instrument de lucru valorosde formare in management, comunicare si in analiza organizationala, acolo unde este nevoie de intelegerea individului, a relatiilor si a comunicarii.
Organizatiile, ca si indivizii, pot dezvolta tipare disfunctionale sau ineficiente de comportament, asemanatoare cu comportamentul scenarial al unei persoane. Iesirea dintr-un asemenea “sceneriu organizational” va fi marcata printr-o imbunatatire a eficientei organizatiei in obtinerea rezultatelor dorite.

Antrenarea mentala a angajatilor – prezinta Romeo Cretu, HRD
Practica relativ noua in Romania, sesiunile de coaching au rolul de a-i sprijini pe manageri si angajati in eforturile lor de crestere a performantelor. Concepute ca discutii mai degraba formale, dar si cu o tenta infomrala, aceste sesiuni pun accentul pe identificarea cauzelor care au generat o anumita situatie si identificarea solutiilor de rezolvare a problemelor. Rezultatul final este clarificarea pasilor de urmat si dezamorsarea anumitor tensiuni care pot aparea intre manageri si angajati referitor la rezultatele ce se doresc a fi obtinute

15:30 pauza de cafea

15:45

Psihologia persuasiunii grupurilor – prezinta Andy Szekely, ASTC
In training, in fata unui grup de oameni, la prezentarile de produse, impactul comunicarii tale iti determina eficienta. Oamenii vor face ceea ce astepti de la ei pentru ca ai creat motivatie in intregul grup, nu doar la nivel individual. Psihologia persuasiunii ofera instrumente puternice si pentru comunicarea de impact cu grupurile. Gustav Le Bon, autorul cartii Psihologia Multimilor, spunea ca ritmul si emotia sunt elementele care catalizeaza grupurile si le pun in miscare. In aceasta scurta prezentare te vei intalni cu metode comportamentale, pe care le poti aplica imediat, in sala de training, pe scena sau atunci cand vrei sa iti motivezi echipa.

Fluctuatiile de personal - prezentare Centrul pentru Psihologie Aplicata si Psihoterapie

Managementul Creativitatii in organizatii – prezinta Marius Merlusca, Elf Consulting
Intentia generala a managerilor de a proiecta organizatia ca un mediu cat mai previzibil si controlabil cu proceduri clare si obiective riguroase pentru toţi membrii organizaţiei, provoaca involuntar eliminarea initiativelor, pierderea oportunitatilor si indepartarea angajatilor creativi care nu se simt utili si valorizati intr-un astfel de mediu. La celalalt pol firmele care nu isi stabilesc obiective ferme si au doar reguli empirice se confrunta cu aceeasi problema: angajatii isi pierd interesul in a inova si a descoperi. Daca adaugam la acest paradox si mitul conform caruia “doar anumite persoane sunt creative” vom avea imaginea unei adevarate provocari in managementul resurselor umane

17:15 Inchiderea conferintei – cocktail & degustare de vinuri


Clementina Anghelache
Project Manager

Despre PUBLIC SHARE

Despre business-edu
Construit in jurul conceptului Conference & Expo, evenimentul cuprinde o expozitie dedicata furnizorilor de training si o zona de conferinte si workshop-uri.

Structura programului de conferinte cuprinde trei tematici de actualitate:
• 19 septembrie: Evaluarea trainingului, Tehnici de facilitare;
• 20 septembrie: Resurse umane, Coaching, Aplicatii NLP;
• 21 septembrie: Performanta, masurarea si imbunatatirea acesteia.

Pana la 1 august cei interesati pot profita de reducerile la pachetele oferite, care pe langa participarea la conferinta vor primi bonusuri constand in carti si publicatii in functie de alegerea facuta.

Prezentarea detaliata a evenimentului, actualizata permanent, este disponibila la www.business-edu.ro. Website-ul cuprinde si formulare de inscriere, posibilitatea de abonare la newslettere si alerte despre eveniment. Cei interesati pot de asemenea sa comande gratuit, prin posta, programul complet al evenimentului.

Parteneri: Corporate Dynamics International, Kinecto
Sponsori: WebIT, Vinlux
Partener TV exclusiv: The Money Channel
Partener media principal: Profesii
Parteneri media: Neogen, comunicatedepresa.ro, Revista Cariere, Business Magazin, Target, 121.ro, Reader's Digest, E-week, smartfinancial.ro, Saptamanalul Prezent, Hotnews, Brand4Brands, Sapte Seri, Computerworld, Comunicatii Mobile, Psihologia Azi, RFI, Mix FM, Radio Total, Elevate, Infomark, Sens si Consens

Participare: Intrare libera