Noii creativi ai lui Publicis

BUCURESTI - 25 august 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Cel mai nou membru al echipei de creatie Publicis Romania, Cristian Simion, 23 de ani, este abolvent al Facultatii de Jurnalism a Universitatii Media din Bucuresti. Dupa absolvirea scolii superioare, Cristi a inceput sa lucreze in domeniul comunicarii la Image Promotion, unde in calitate de PR Assistant a acumulat experienta ocupandu-se de mai multe proiecte, printre care Parliament, Colgate si Artic. Se considera "un norocos" fiindca a invatat multe lucruri in acest inceput de cariera, dar dorinta de a lucra in publicitate devenea tot mai puternica. Agentia Publicis Romania i-a oferit la momentul potrivit postul de Junior Copywritter, locul in care isi doreste sa invete si sa castige cat mai multa experienta. Este pasionat de calatorii, muzica, sport, masini.

Noii creativi ai lui Publicis

Alina Cristina Covalcic, 27 de ani, este nascuta la Dej si vine in Bucuresti din Cluj-Napoca, unde si-a incheiat studiile universitare – Facultatea de litere si masteratul in literatura romana. In 2002, dupa un an de profesorat la Colegiul tehnic energetic din Cluj , un an mai mult de incercare din partea ei, Alina a devenit colaboratoarea revistei Unica, colaborand la scurta vreme si cu o alta revista de femei, Lena, si chiar cu studioul de productie Castel Film. In 2003 a intrat in publicitate la Babel la departamentul de creatie, iar anul acesta s-a alaturat echipei Publicis Romania tot in calitate de copywriter.

Iulian Marinescu, 27 de ani, este originar din Chisinau, de unde a plecat la varsta de 11 ani spre Sankt Petersburg pentru a-si incepe studiile la Liceul de arta din localitate. In 1994 insa, a prins o perioada extrem de “incarcata de semnificatii istorice” mai precis momentul cand s-au separat cele 15 republici. Atunci a decis ca este momentul sa se transfere la Liceul de arte din Iasi pentru a evita orice pericol.

A continuat sa studieze in Bucuresti, unde a absolvit Facultatea de Arte plastice, sectia grafica. In timpul facultatii a inceput sa lucreze la Ego Advertising, dupa care la TipArt, loc in care a lucrat pe proiecte mari si foarte interesante. A iesit din lumea creativitatii trecand in propriul business, afacerile cu cherestea. Anul 2005 a fost anul in care agentia Publicis Romania i-a oferit postul mai intai postul de Graphic Disigner, si mai apoi de Art Director, deschizandu-I in acelasi timp drumul carte o noua cariera in publicitate. Printre pasiunile sale se numara horticultura si snowboardul, marea lui pasiune.

Despre publicis

Grupul Publicis ocupa locul I in Europa in industria de publicitate, la nivel mondial fiind al patrulea mare grup de comunicare din lume in SUA grupul clasandu-se pe locul III. Acesta este prezent in 229 de orase din 109 tari si are in acest moment un numar de peste 35.000 de angajati.

Publicis Romania este una dintre cele mai mari agentii de publicitate full-service din Romania care a fost infiintata in 1995 si detine in portofoliu clienti precum: Averea, British Airways, Domeniile Tohani, Groupe Seb, Germanos, Garnier, HP, L’Oreal, Renault, OMV, Podravka, SAB Miller, Ulker, Vel Pitar, Wienerberger, Whirlpool etc.

Razvan Durlan
PR Manager

PUBLICIS RELATIONS

40, Popa Soare Str., Bucharest 2, Romania
Phone: (4021)3100641, Fax (4021)3100649
razvan.durlan@publicis-relations.ro