Premiera nationala: primul eveniment QlikTalks din Romania, organizat la prima sa editie pentru conducerea financiara a organizatiilor romanesti

BUCURESTI - 15 mai 2009

Comunicat tip General in IT&C

Q&Q Info Consult, Elite Master Reseller QlikView pentru Romania, a organizat in premiera nationala „QlikTalks pentru financiari”, un eveniment avand drept scop declarat networking-ul si schimbul de experienta informal intre persoanele de conducere din zona financiara a companiilor.

La eveniment au luat parte atat persoane din companii care deja utilizau QlikView in cadrul sau in afara compartimentelor financiare, cat si specialisti financiari din organizatii interesate sa isi creasca eficienta si viteza de reactie manageriala cu ajutorul unei mai bune organizari si tehnologizari.

Domnul Cotiso Hanganu, Managing Partner la Q&Q Info Consult a declarat: „QlikTalks reprezinta o oportunitate pentru specialistii din diverse industrii de a se intalni si a schimba idei in ce priveste realitatile organizatiilor in care activeaza si modurile proactive prin care tehnologia poate simplifica si eficientiza viata managerilor romani. In particular, aceasta editie QlikTalks, dedicata financiarilor (CFO, Director Finanicar, Trezoreir Sef sau Controller Financiar) a adus plusvaloare intr-o zona in care, de obicei, grosul activitatii este, din pacate pentru multe organizatii romanesti ei pentru managementul lor, inca puternic orientat catre munca manuala cu aplicatii de tip spreadsheet, probabil cel mai des Excel. Vestea buna pe care am transmis-o participantilor si care a fost primita cu un interes remarcabil este ca se poate si altfel... mai bine si mai eficient! Acum si aici, in Romania” .

Printre alte aspecte discutate au fost dezbatute modurile in care QlikView, platforma inovatoare de business intelligence promovata in Romania de QQinfo, a rezolvat probleme concrete din diverse arii de interes ale compartimentelor, departamentelor, diviziilor sau directiilor financiare din organizatii:
•previzionarea proactiva a soldului de numerar si a necesitatilor de lichiditate calculata prin metoda directa
•simplificarea si eficientizarea proceselor de bugetare multi-departament sau multi-companie,
•eficientizarea raportarii financiare clasice,
•auditarea interna in scopul identificarii si prevenirii fraudelor interne si externe
•includerea discounturilor post-facturare in analize actionabile de profitabilitate pe diverse dimensiuni

In contextul atat de mediatizat si discutat al crizei financiare mondiale, s-au dezbatut inclusiv principii de gandire si actiune recomandabile pentru astfel de momente.
Intalnirea s-a desfasurat intr-un cadru informal, atipic, inconjurat de verdeata si a oferit paticipantilor prilejul de a impartasi din problemele intalnite inaintea utilizarii QlikView, dar si modalitatile de abordare si rezolvare, cu ajutorul tehnologiei si consultantei, a acestor provocari.

###

Despre Q&Q Info Consult SRL

Despre QlikTech
QlikTech este compania-raspuns pentru afaceri. Produsul sau reprezentativ, QlikView, permite organizatiilor de toate dimensiunile sa isi puna in valoare datele pentru a lua decizii mai bune in scopul imbunatirii rezultatelor. QlikView returneaza investitia in cateva zile sau saptamani, spre deosebire de BI-ul traditional, la care acest timp se masoara in luni, ani, uneori chiar mai mult…mult mai mult. Prin abordarea inovatoare a QlikView, folosind tehnologia asociativa in-memory, utilizatorii de business au obtinut o rata de succes si o satisfactie fara precedent. QlikTech a cunoscut o crestere cu 50% in 2008 si are mai mult de 10.500 clienti in 92 de tari si peste 700 parteneri in toata lumea. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.qlikview.com.

Despre Q&Q Info Consult
Q&Q Info Consult (QQinfo) este unicul Elite Master Reseller QlikView pentru Romania si Republica Moldova, fiind infiintata in anul 2005. QQinfo si-a propus sa aduca in Romania unelte, metodologii si solutii care sa permita managerilor din Romania sa poata concura, de la egal la egal, cu manageri din oricare colt al lumii.
Accesarea informatiilor de calitate, analizarea complexa si profunda a realitatilor din interiorul si din afara companiilor, pot fi mari consumatoare de timp, si echipa QQinfo asigura suport tehnologic, dar si de modelare de business, pentru a minimiza efortul organizatiilor necesar transformarii rapide si eficiente a datelor in informatie si cunoastere, pe baza carora se pot lua cele mai potrivite decizii. QQinfo are in nucleul sau experienta de business, management si IT acumulata de cativa profesionisti care au activat in special in domeniul retail-ului, distributiei, farmaceuticelor, dar si in domeniul IT-ului.
Cifra de afaceri a companiei in anul 2008 a fost de 350.000 euro, pentru acest an fiind prognozata o crestere peste pragul de 500.000 de euro (www.QQinfo.ro). Printre beneficiarii QQinfo se numara: Den Braven, Emag, Farmexim, Helpnet, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, Interbrands, Luxten, Rompetrol, Vel Pitar, Vodafone Romania.
www.qqinfo.ro