Quartz Matrix ofera sprijinul in transmisiunea LIVE

Iasi - 25 octombrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Compania Quartz Matrix este onorata sa ofere sprijinul in transmisiunea LIVE a evenimentelor ce vor avea loc la Universitatea de Agronomie si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi (USAMV) cu ocazia implinirii a 100 de ani de invatamant agricol universitar iesean.

Inceputurile invatamantului agricol iesean se regasesc in prima jumatate a secolului al XIX-lea cand, intre anii 1842 si 1848, cel dintai mare agronom roman, Ion Ionescu de la Brad, prezinta la Academia Mihaileana din Iasi primele cursuri de agricultura. In urma demersurilor insistente ale unui grup de profesori entuziasti, la 2 mai 1905 Senatul Universitatii din Iasi voteaza in unanimitate, iar mai tarziu Ministerul Cultelor si Instructiunii Publice aproba, infiintarea la Facultatea de Stiinte a catedrelor de Chimie Agricola si Chimie Tehnologica.

USAMV face parte din Consortiul Universitatilor de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Romania si este membru al AUF (Agence Universitaire de la Francophonie) si al EUA (European University Association); USAMV este membru fondator al IAESTE Romania (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience).

Streaming live  USAMV 100 ani de invatamant agronomic la Iasi

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/quartz-matrix1/quartz-matrix-ofera-sprijinul-in-transmisiunea-live