SEO 2017 în Romania. Ghidul incepatorului

BUCURESTI - 13 februarie 2017

Comunicat tip General in IT&C, Stiinta / Cercetare, Internet

Afacerile online prospera si sunt din ce in ce mai multe, atat la noi in tara, cat si in intreaga lume. Daca ai o afacere online insa, nu ai o garantie asupra succesului. Exista multi factori care pot duce la succes, printre care si SEO. Probabil ca ai auzit de SEO, care este un acronim de la Search Engine Optimization si se refera la actiunile pe care le faci pentru a ajunge cat mai sus in motoarele de cautare. SEO este piesa principala din puzzle-ul internet si poate sa te ajute sa ai succes sau poate sa te chinuie. Indiferent ca vrei sa apelezi la servicii SEO sau sa inveti sa faci de unul singur, trebuie sa ai o baza de cunostinte in ceea ce priveste acest domeniu

SEO 2017 în Romania. Ghidul incepatorului

De unde sa incepi?

Un prim lucru pe care trebuie sa il faci ( evident, daca ai deja un site, un plan de afaceri si un scop) este sa te hotarasti daca faci de unul singur SEO sau apelezi la un serviciu oferit de specialisti. Recomandarea noastra este sa apelezi la cineva si sa iti vezi de afacerea ta, full time. Exista din ce in ce mai multe servicii SEO Romania de cea mai buna calitate, care iti pot garanta succesul. Alegerea este doar a ta insa.

Ai ales sa faci SEO de unul singur?

Daca ai ales sa te implici 100% in ceea ce priveste optimizarea, lucrurile sunt destul de complicate. Nu trebuie sa te astepti la chirurgie online, insa cu siguranta trebuie sa te astepti la timp pierdut, la incercari, la esecuri si la mult stres. SEO nu inseamna doar o actiune, ci reprezinta, mai degraba, toata gama de promovare online. Fiecare pas pe care il faci pentru site-ul tau poate sa puna o caramida in constructia SEO sau poate sa distruga un zid. Pentru a nu gresi foarte mult, este bine sa urmezi cativa pasi:

Pasul 1. Pune-ti la punct site-ul. Nu merita sa incepi promovarea unui produs care nu are o calitate perfecta. Asigura-te ca site-ul tau ofera raspunsuri reale la cerintele pe care le au potentialii clienti si ca toata lumea intelege ceea ce vrei sa oferi. Daca ai impresia ca totul este in regula, suna-ti prietenii si cere-le sa fie brutal de sinceri cu tine. Vei descoperi ca fiecare are propria parere in ceea ce priveste calitatea unui site si vei putea sa faci o medie pentru a multumi pe toata lumea.

Pasul 2. Fa-ti o lista cu site-uri de unde te poti informa. Partea frumoasa la mediul online este faptul ca ai la dispozitie o multime de informatii. Daca vrei sa inveti SEO, poti sa inveti SEO, daca vrei sa inveti inginerie, poti sa inveti inginerie. Aproape orice lucru poate sa fie invatat online, asadar, tot ceea ce ai nevoie sunt sursele. Cauta pe Google expresii precum " ghid complet de SEO " sau echivalentul in engleza si vei descoperi informatii deosebit de importante. De asemenea, poti sa cauti forumuri ce vizeaza acest domeniu, unde poti sa intri in discutii actualizate si foarte interesante.

Pasul 3. Citeste cat mai mult. Nu te apuca de treaba pana nu citesti! Ia-ti cateva zile, saptamani sau chiar luni pentru a citi tot ceea ce iti pica in mana despre optimizarea pentru motoarele de cautare. Vei descoperi informatii extrem de utile, insa si o multime de informatii vechi, care pot dauna. Invata sa le filtrezi si sa stii ce este bine si ce nu este bine pentru site-ul tau. In timp ce citesti poti sa iti faci si un document in care sa notezi fiecare lucru pe care il consideri important. In felul acesta vei pune bazele unor cunostinte care se vor dezvolta in timp si te vor face un adevarat expert in SEO. Daca poti, apeleaza la o persoana care lucreaza in domeniu si dupa ce iti faci o lista cu intrebari, solicit-o la o bere! :)

Pasul 4. Pune in practica. Teoria ca teoria, insa practica este cea care iti ofera cele mai multe cunostinte. Pune in practica tot ceea ce ai invatat si incearca sa o faci fara greseala. Daca ai urmat primii 3 pasi probabil ca stii care sunt cele mai importante elemente pentru o optimizare SEO de buna calitate, insa ti le vom aminti si noi:

Scrie un continut de cat mai buna calitate! Continutul este cel mai important element pe care il poti avea intr-o optimizare eficienta. Asigura-te ca raspunzi la cat mai multe intrebari pe care le au potentialii tai clienti si ca o faci in mod original si corect. Continutul trebuie sa fie actualizat frecvent, trebuie sa acopere cele mai noi subiecte din domeniul in care activezi si trebuie sa fie usor de citit. Fragmenteaza-ti textele cu subtitluri, cu bolduri, cu filmulete si cu poze, in asa fel incat sa atragi cat mai multa lume pe site si sa o tii acolo.

Gaseste backlinkuri de calitate! Pe langa continut, recomandarile prin backlinkuri sunt esentiale. Chiar daca algoritmii Google se modifica, backlinkurile raman mereu extrem de importante. Este si normal, in conditiile in care sunt niste recomandari venite din partea unor site-uri cu autoritate. Am ingrosat" site-uri cu autoritate" deoarece aceasta trebuie sa fie sursa backlinkurilor tale. Un link de pe un site din domeniul in care activezi, cu cateva mii de vizite pe zi, poate sa valoreze mai mult decat 1000 de linkuri de pe site-uri mici. Va trebui sa platesti pentru backlinkuri, insa trebuie sa iti asumi cheltuiala! Nu exista SEO gratuit.

Apeleaza la Adwors! Chiar daca nu face parte din SEO, o campanie Adwords te poate pune pe linia de plutire. Eficienta unei Campanii Google Adwords poate sa fie vazuta imediat, spre deosebire de eficienta unei campanii SEO, care poate sa fie vazuta dupa cateva luni bune de munca.

Toate aceste elemente lucreaza mana in mana. Ceea ce trebuie sa stii este faptul ca un site curat, cu continut frecvent si de buna calitate si cu backlinkuri venite din surse sigure, poate sa insemne un succes garantat.

Ai ales sa apelezi la servicii SEO?

Este o decizie mai inteleapta, deoarece se vor ocupa altii de promovare, in timp ce tu te poti ocupa pentru dezvoltarea afacerii, indiferent care este ea. Nu vei scapa de informare, totusi. Exista multe servicii SEO Romania de buna calitate, insa exista si servicii de o calitate indoielnica, asadar, trebuie sa te asiguri ca alegi inca de la bun inceput o firma de incredere. Pentru asta, ai nevoie tot de o serie de pasi:

Pasul 1. Informeaza-te. La fel ca si in cazul promovarii in regim propriu, trebuie sa te informezi cat mai bine, pentru a sti ce sa ceri. Cu cat ai mai multe informatii, cu atat este mai bine. Nu trebuie sa devii expert, insa trebuie sa stii lucrurile de baza, cu adevarat importante.

Pasul 2. Fa-ti o lista cu firme de SEO. Nu te opri la prima firma pe care o gasesti pe Google, ci incearca sa faci o lista completa, cu firmele care ti se potrivesc. Cauta in motorul de cautare Servicii SEO si noteaza-ti primele 10-20 de rezultate. Dupa ce ai facut asta, analizeaza preturi, servicii, rezultate, portofoliu si alte elemente care ar putea sa conteze. Cu siguranta vei avea 3-4 firme pe care le preferi si care iti permit sa treci la pasul 3.

Pasul 3. Intalneste-te cu reprezentantii firmelor. Este bine sa optezi pentru o firma de SEO din orasul tau, in asa fel incat sa iti permiti sa te intalnesti cat mai des cu reprezentantii ei. O discutie face to face va fi intotdeauna mult mai productiva decat una online sau telefonic. Retine tot ceea ce vorbesti, pune cat mai multe intrebari si ia o decizie. De regula, decizia trebuie sa se bazeze pe buget, pe impresia pe care ti-o face persoana cu care te intalnesti, pe vechimea firmei si alte elemente de acest fel, insa poate fi si o decizie subiectiva.

Pasul 4. Urmareste tot ceea ce face firma la care ai apelat. Daca ai ales un furnizor de servicii SEO, ramane sa astepti rezultatele. Nu le astepta imediat, insa nici nu lasa totul la voia intamplarii. Cere frecvent rapoarte si urmareste ceea ce face firma pentru a-ti promova site-ul. Cu cunostintele pe care le ai de la pasul 1 si cu intuitia de afacerist, poti sa iti dai seama daca totul este ok sau daca nu este. Daca totul merge ca la carte, in cateva luni poti avea un site pe prima pagina in Google, pentru cele mai bune cautari, de care sa fii mandru si care sa iti aduca bani.

Sfaturi utile!

Nu te astepta la rezultate imediate, nici daca faci SEO de unul singur, nici daca apelezi la cineva! Rezultatele vor aparea daca ai rabdare. Pregateste-ti un buget serios, deoarece SEO inseamna investitii. Pregateste-te sa faci si greseli, nimeni nu face totul perfect de la inceput, insa perseverenta poate sa fie reteta succesului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/quick-panda/seo-2017-in-romania-ghidul-incepatorului