Liberty Parade – fenomenul house de la Marea Neagra

BUCURESTI - 24 iulie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate


Povestea celui mai mare eveniment house din Romania incepe, ca toate povestile frumoase, cu un vis: acela de a avea si noi un Love Parade al nostru.
Vis pe l-au avut doi oameni de la Radio 21 si l-au pus in practica in mai putin de 1 luna, impreuna cu prietenii de la Focus/Publicis (devenit intre timp Publicis Dialog).

Liberty Parade – fenomenul house de la Marea Neagra

Era anul 2001, jumatatea lunii mai, iar in luna iunie s-a intamplat in Bucuresti primul Liberty Parade: cu 3 camioane Roman pline de praf si ruginite, cu mai bine de 1000 de oameni veseli in urma camioanelor, cu un Bulevard Magheru complet blocat, cu un line-up format numai din DJ romani si cu o scena mica si timida amplasata in parcarea restaurantului Pescarusul, in Herastrau, fix intre vilele smecherilor in Capitala, lucru care s-a lasat cu amenintari si telefoane de la Ministrul de Interne de pe vremea aceea. A fost un succes neasteptat (mai mult de 5000 de participanti, pentru un Bucuresti in care cultura house abia incepea sa prinda contur).
Asa ca visatorii de la Radio 21 si prietenii de la Publicis au decis sa mai faca un Liberty Parade in acelasi an, peste 1 luna si 1 saptamana, pe 4 august, la Vama Veche.
S-au adunat atunci 12 000 de suflete intr-o Vama a rockerilor, s-a dansat fara intrerupere pana dimineata, s-au blocat statiunile de la mare cu parada camioanelor si am inteles atunci ca se nastea un eveniment extraordinar.

Liberty Parade a continuat sa creasca in fiecare an: 20 000 de oameni in 2002, 25 000 in 2003, mai bine de 35 000 de participanti in 2004 si peste 40 000 pe 6 august 2005. Camioane mari, noi, superbe. Scena up-gradata de la an la an. Un sound perfect curat si cel mai performant sistem de sunet de pe piata.. Dansatori, efecte speciale, lumini inteligente, lasere, proiectii multimedia, cei mai buni DJ romani, invitati straini de marca.

Si pentru ca Vama Veche, candva un bastion al libertatii de exprimare si al lipsei barierelor de orice fel, candva o plaja larga si fericita, a devenit o mica aglomerare urbana, Liberty Parade s-a mutat in 2005 pe o noua plaja: Liberty Parade Arena, intre Venus si Saturn, un loc urias si necucerit de baruri, cladiri si chioscuri. Locul unde o mare de oameni a stat anul trecut cu maine in aer, sub o ploaie torentiala, pentru a celebra cel mai mare eveniment house din Romania.

Va asteptam pe Liberty Parade Arena si in 2006! Pe 29 iulie! Suntem in al saselea an, la a saptea editie! Putem sa fim mai multi pe 40 de mii de oameni? Noi vrem sa incercam! Vino la Liberty Parade si anul acesta. Din Olimp pana la Saturn. Si apoi pana in zorii zilei, la scena!

“Nu mai exista asa ceva la noi! Nu mai face nimeni asa ceva in tara asta!” Sunt chiar cuvintele unui reprezentant al unui post de radio concurent. Rostite pe scena Liberty Parade, la vederea multimii extaziate. Ne vedem pe Liberty Parade Arena pe 29 iulie 2006!
www.libertyparade.com.

Despre Radio 21 Romania

Asteptat in fiecare an de miile de fani din toata tara, Liberty Parade se intampla o data pe an, de 6 ani. In 2006 Marea Neagra va rasuna de ritmuri dance pe 29 iulie. Fii gata pentru o noua noapte alba, la Liberty Parade 2006, impreuna cu Radio 21!
Laura Chivu
laura.chivu@radio21.ro