Radio Romania - moneda si timbru aniversar la implinirea a 80 de ani

BUCURESTI - 29 octombrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Marti, 28 octombrie 2008, Banca Nationala a Romaniei a lansat moneda aniversara Radio Romania. Confectionata din argint si cantarind 31 grame, moneda aniversara are un diametru de 37 mm si a fost emisa in 500 de exemplare, dintre care 150 vor fi puse in vanzare. Pe una din fetele monedei sunt cele doua sedii ale Societatii Romane de Radiodifuziune: primul, cel din anul 1928 si actualul sediu, inaugurat in 1952; stema Romaniei si o crainica vorbind la microfon. Pe revers pot fi vazute un aparat de radio din anii ‘30 si noua sigla a Radio Romania, adoptata in anul 2008.

Cu acelasi prilej, Romfilatelia, societatea specializata in editarea si comercializarea marcilor postale romanesti, a lansat oficial spre circulatie emisiunea filatelica aniversara “80 de ani de existenta - Societatea Romana de Radiodifuziune”, marcand astfel legatura inseparabila dintre trecut, prezent si publicul radiofonic.

“Ma simt onorata sa reprezint institutia care a contribuit cel mai mult la formarea spiritului national dupa anul 1928, asa cum au facut, inainte de aceasta data, moneda si timbrul. Radio Romania este onorat sa primeasca astazi insemnele care reprezinta cel mai bine independenta si existenta noastra ca popor”, a spus Maria Toghina, presedintele director general al Radio Romania.


Lansarea a avut loc la Banca Nationala a Romaniei, in prezenta doamnei Maria Toghina, presedinte director general al Radio Romania, domnului Florin Georgescu, prim-vice guvernator al Bancii Nationale a Romaniei si doamnei Cristina Popescu, presedinte director general Romfilatelia.

Despre Radio România

Radio România
Serviciul Comunicare
Str. General Berthelot nr. 60-64, sector 1, Bucuresti
tel: 012.303.1431

comunicareinterna@srr.ro