Teatrul National Radiofonic lanseaza auditia piesei Platonov - Un Hamlet de provincie

BUCURESTI - 18 iunie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Luni, 23 iunie 2008, ora 11.00, la barul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucuresti, Teatrul National Radiofonic lanseaza auditia piesei Platonov – Un Hamlet de provincie de Anton Pavlovici Cehov (traducere de Leonida Teodorescu; adaptarea radiofonica si regia artistica: Dan Puican).

Spectacolul este realizat cu sprijinul Societatii Alexandrion Group.

Premiera va avea loc sambata, 28 iunie 2008, ora 23.00, la Radio Romania Actualitati.

Alcatuit cu inteligenta artistica, abilitate si capacitate de sinteza, spectacolul evolueaza subtil si armonios, izbutind sa cuprinda toate elementele, toate nuantele universului cehovian: melancolie, plictiseala si blazare, oameni de prisos, cuvinte inutile si acel element imponderabil – ambiguitatea, ce polisemantizeaza si ilimiteaza mesajul operei… Montarea Platonov – Un Hamlet de provincie se dovedeste foarte bine lucrata radiofonic si cizelata; totul conduce spre o unitate a spectacolului cehovian, iar modul de a 'citi' simbolurile naste armonia muzicala a compozitiei artistice…

In distributie, in roluri memorabile, excelent individualizate: Marcel Iures (in rolul lui Platonov), Stela Popescu, Irina Movila, Valentin Uritescu, Constantin Codrescu, Andreea Bibiri, Eugen Cristea, Anca Sigartau, Gheorghe Pufulete.

Spectacolul Platonov – Un Hamlet de provincie de Anton Pavlovici Cehov a fost implinit de o echipa de profesionisti ai Radioului: regia de studio – Violeta Berbiuc, regia muzicala – George Marcu, regia tehnica – Mihnea Chelaru, producator – Vasile Manta, redactor: Domnica Tundrea.

Despre Radio România

Radio România - Forţa cuvântului
Serviciul Comunicare
str. General Berthelot nr. 60-64, sector 1, Bucuresti