Curs de chirurgie hepatica facut direct pe ficat,

BUCURESTI - 25 aprilie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate, Social

constituie noutatea și totodata argumentul cel mai solid pentru caracterul formator din ce în ce mai pregnant al celui de-al XIII-lea Simpozion și Curs Postuniversitar al IASGO - Sectiunea Romana, organizat în perioada 25 - 28 aprilie 2012, în incinta Institutului Național de Statistica.

Astfel, în cadrul acestui curs Pre-Simpozion care va fi susținut în prima zi a evenimentului, tinerii aflati în proces de formare vor avea oportunitatea de a simula rezectii hepatice de diverse tipuri, completand și aprofundand în mod fericit cunoștințele de anatomie, patologie și tehnici chirurgicale cu implicații în chirurgia hepatica.

Relevand cu succes faptul ca experienta medicala natio­nala a devenit superpozabila celei internationale, în cadrul evenimentului IASGO 2012 vor fi abordate teme referitoare la patologia benigna și maligna pancreatica, a cailor biliare, precum și la patologia hepatica, incluzand și o sesiune dedicata transplantului hepatic. In cadrul acestor sesiuni se va pune accent pe capitolele din patologia hepato-bilio-pancreatica ce se regasesc în curricula de studii complementare.

Totodata, în cadrul Simpozionului vor exista și trei secțiuni in care vor fi prezentate actualitați în oncologia digestiva, una dintre acestea fiind dedicata exclusiv tumorilor neuroendocrine, o patologie din ce în ce mai frecvent întalnita în ultimii ani și ale carei particularitați încep sa fie tot mai evidente.

Nu în ultimul rand, va exista și o sesiune dedicata chirurgiei robotice, in care vor fi prezentate modalitațile de efectuare și rezultatele diverselor tipuri de intervenții robotice, aceasta sesiune beneficiind de prezența profesorului K. Konstantinidis, unul din pionierii acestui tip de abord minim invaziv.

Prezența la Simpozion a unor personalitati de prim rang în domeniile chirurgiei, oncologiei și gastroenterologiei, din țara și din strainatate (Domenico Forti, Luciano De Carlis - autorii primului transplant de ficat de la donator viu la adult din Italia), reprezinta expresia cea mai autentica a unei manifestari de înalt nivel științific care, indubitabil, va înlesni elaborarea strategiilor viitoare în aceste domenii.

Declarație de Presa

Prof. Dr. Irinel Popescu – Președinte Simpozion

“Medicina moderna a adus foarte multe lucruri noi, dar a adus totodata si foarte multe obligatii, în special aceea de a cunoaste aceste noutati si de a sti sa le integrezi în planul de tratament al unui pacient. Cei care si-au ales aceasta nobila meserie care este medicina si cei care doresc sa se specializeze în ramurile chirurgiei hepato-bilio pancreatice și a chirugiei oncologice trebuie sa fie bucurosi ca au ocazia, aici, în Romania, sa îsi poata desavarsi procesul de pregatire, ascultand vorbitori de renume, care prezinta experiente interesante, care aduc cu ei ultimele noutati si cu ajutorul carora pot sa îsi îmbogateasca nivelul de cunostinte.”

Interviuri:

Va rugam sa anunțați disponibilitatea și intenția Dumneavoastra de a realiza materiale video în cadrul Simpozionului IASGO, pentru a va putea facilita acest demers, ramanandu-va la dispoziție pentru furnizarea informațiilor, fotografiilor și materialelor necesare întocmirii articolelor cu titlu de știre. Solicitarile de programare pentru interviuri vor fi onorate tinand cont de programul Simpozionului si constrangerile asupra timpului personalitatilor prezente la Simpozion. Astfel, va rugam anuntati din timp înscrierea Dumneavoastra la interviuri.

Contact presa: Andreea Grigoroșcuța, 0722 183 329

Despre RALCOM EXHIBITIONS SRL

Ralcom Exhibitions este specializata in organizarea de expozitii, congrese, conventii, seminarii si cursuri de instruire, asigurand toate serviciile de organizare si facilitatile generale si tehnice aferente acestui tip de evenimente.Pe langa acestea, compania noastra ofera si servicii dedicate evenimentelor de firma, respectiv: lansare de produse, decernari de premii, forumuri, promovare de produse si imagine de firma. Prin experienta acumulata in asigurarea de consultanta si servicii in domeniul relatiilor publice, Ralcom Exhibitions este pregatita sa acorde consiliere in adaptarea evenimentului la necesitatile clientului si in concordanta cu bugetul dat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ralcom-exhibitions-srl/curs-de-chirurgie-hepatica-facut-direct-pe-ficat