Transplantul hepatic

BUCURESTI - 27 aprilie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate, Social

si Tratamentul multimodal al HCC sunt doua dintre temele dezbatute zilele acestea de specialisti de prestigiu in cadrul evenimentelor IASGO - Al XIII-lea Simpozion al Sectiunii Romane IASGO si al VI-lea Simpozion National al ARCHBPTH, organizate in perioada 25 - 28 aprilie 2012, in incinta Institutului National de Statistica.

Astazi, cea de-a treia zi a Simpozionului are ca subiect patologia hepatica, punctele centrale fiind reprezentate de tratamentul multimodal al tumorilor primare sau secundare de ficat si transplantul hepatic. In acest context, prezenta la Bucuresti a profesorilor Domenico Forti si Antonio Rampoldi din Milano - Italia, este cu atat mai importanta cu cat prin prisma abordarii interventionale (A. Rampoldi) sau chirurgicale (D. Forti), aceste subiecte actuale beneficiaza de experienta deosebita pe care domeniile lor au raportat-o la nivel international.

 

Profesorul Domenico Forti, unul dintre autorii primului transplant de ficat de la donator viu la adult din Italia, va prezenta experienta acumulata in Centrul de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreaticad in cadrul Spitalului Niguardia Ca’Granda, prin punerea in discutie a managementului complex pe care il presupune alegerea cuplurilor si efectuarea transplantului cu fragment de la donator viu, cu referire la cazul particular al hepatocarcinomului.

 

Profesorul A. Rampoldi va oferi perspectiva radiologic-interventionalaa tratamentului aceleiasi maladii, domnia sa fiind un colaborator permanent al echipei de transplant si un nume de referinta, dupacum reiese si din numeroasele articole publicate in reviste de prestigiu.

 

In aceeasi zi va fi prezentata si experienta Centrului de Chirurgie Generalasi Transplant Hepatic “Dan Setlacec” - Fundeni, condus de domnul Prof.Dr. Irinel Popescu, pe baza a peste 340 de transplanturi. Totodata, specialisti de marca implicati in aceasta activitate multidisciplinarape care o implica transplantul hepatic vor discuta aspecte legate de selectia donatorului pentru transplantul cu fragment hepatic, precum si noi modalitati de ameliorare a rezultatelor transplantului de ficat.

 

In plus, in cadrul sesiunilor din aceasta zi vor fi abordate toate aspectele legate de patologia hepatica, benigna si maligna, in conformitate cu noua curricula de studii complementare in Chirurgia Hepato-bilio-pancreatica.

 

Interviuri:

Va rugam sa anuntati disponibilitatea si intentia Dumneavoastra de a realiza materiale video in cadrul Simpozionului IASGO 2012, pentru a va putea facilita acest demers, ramanandu-va la dispozitie pentru furnizarea informatiilor, fotografiilor si materialelor necesare intocmirii articolelor cu titlu de stire. Solicitarile de programare pentru interviuri vor fi onorate ţinand cont de programul Simpozionului şi constrangerile asupra timpului personalitaţilor prezente la Simpozion.

 

Contact presa: Andreea Grigoroscuta, media@iasgosimpozion.ro, 0722 183 329.

 

Despre RALCOM EXHIBITIONS SRL

Ralcom Exhibitions este specializata in organizarea de expozitii, congrese, conventii, seminarii si cursuri de instruire, asigurand toate serviciile de organizare si facilitatile generale si tehnice aferente acestui tip de evenimente.Pe langa acestea, compania noastra ofera si servicii dedicate evenimentelor de firma, respectiv: lansare de produse, decernari de premii, forumuri, promovare de produse si imagine de firma. Prin experienta acumulata in asigurarea de consultanta si servicii in domeniul relatiilor publice, Ralcom Exhibitions este pregatita sa acorde consiliere in adaptarea evenimentului la necesitatile clientului si in concordanta cu bugetul dat.