Nuremberg Toy Fair 2015

Targoviste - 11 februarie 2015

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Internet

Ce a insemnat si ce inseamna Nuremberg Toy Fair 2015 pentru lumea jucariilor? Ce inseamna si ce va insemna Nuremberg Toy Fair 2015 pentru www. 101jucarii .ro si www. 101figurine .ro? Aflati in randurile de mai jos.

Toy Fair 2015

Toy Fair 2015

Nu suntem un simplu magazin de jucarii . Spunem acest lucru cu fiecare prilej si, deasemena, incercam sa demonstram acest fapt de fiecare data. Este motivul pentru care, zilele trecute, la sfarsitul lunii ianuarie, am participat la cea de a 66-a editie a Nuremberg Toy Fair, cel mai important targ anual de jucarii din lume. Iar acum avem ocazia si dorim sa va impartasim si voua cateva din informatiile si impresiile cu care ne-am intors.

Ne documentam online, ne documentam din presa scrisa si audio-vizuala, dar nimic nu se compara cu o vizita la „locul faptei”. Iar „locul faptei” l-a reprezentat in acest caz un complex expozitional imens, intins pe cativa kilometri patrati, compus din nu mai putin de 18 pavilioane mari, in care exact 2857 de expozanti – firme de productie, distributie, licentiere, PR, mari retele mondiale de retailers, mass-media, companii de tuning si multe altele – si-au dat mana si, intr-o explozie de culori, lumini, sunete, promotii si surprize intalnite la tot pasul – au prezintat in mod atractiv si interesant jucarii, jocuri, figurine , accesorii si orice alt tip de produs care are legatura cu jocurile, educatia, amuzamantul si creativitatea. Aceasta ar fi, prezentata foarte succint, editia din 2015 a  Nuremberg Toy Fair.

Orasul Nurnberg, capitala economica a Franconiei si al doilea oras ca marime al Bavariei, cel mai mare si cel mai dezvoltat land german, are o traditie solida in acest sens. O traditie care provine din arta veche de cateva sute de ani a mestesugului jucariilor, dublata de priceperea in organizarea targurilor, una dintre institutiile fundamentale ale economiei medievale care s-a pastrat si  s-a dezvoltat pana in zilele noastre. De aceea, targul si orasul conlucreaza perfect, de la facilitatile acordate participantilor straini la eveniment pana la promovarea in mod exemplar a acestuia – de la bannerele mari de pe turnurile Orasului Vechi (Altstadt) sau de pe principalele bulevarde, pana la figurinele reprezentandu-i pe Iron Man, Captain America, Thor, Hulk sau soldatii Stormtroopers din Star Wars – cu totii stralucitori si in marime naturala! – plasate la loc de cinste in vitrinele spectaculos luminate ale unor mari magazine universale.

Si oare ce ar trebui sa alegem ca sa mentionam aici din aceasta bogatie aproape infinita de produse si exponate? Puiul de dragon – daca ar fi sa ne luam dupa aripioarele si cornitele mici, pentru ca el avea cam 1,70 m inaltime – din fata enormului stand de la Simba Toys? Dinozaurul lung de aproape 2 m care iti pandea miscarile atunci cand te apropiai de Geoworld? Un superb Lamborghini in marime naturala, dar totusi o jucarie? Obiectele de uz casnic si electrocasnic, replici fidele ale modernelor aparate ce doteaza bucatariile? Varietatea impresionanta de papusi, multe dintre ele produse de firme chinezesti si spaniole, care isi propun sa doboare suprematia pana mai azi incontestabila a gamei Barbie? Jocurile si accesoriile educative care ii ajuta pe cei mici sa dobandeasca in mod rapid si placut cunostiinte de limba engleza, geografie, astronomie, istorie, geologie si zeci de alte stiinte? Multimea de jucarii de plus, de la personaje renumite la animalute – reale sau fantastice - incantatoare? Articolele military, cu soldati de la 2 la peste 50 cm inaltime, complet accesorizati, inarmati si gata de a fi trimisi pe campurile de batalie din camerele baieteilor? Hall of Armor de la Iron Man sau The Avengers, cu Thor, Captain America si Hulk pregatiti pentru Age of Ultron? Noua generatie de vehicule de la Batman – The Dark Knight Rises sau fiorosii inamici ai Omului Liliac din extraordinara serie Arkham, care promite la fel de mult si in 2015? Colectia absolut impresionanta de heroes, super-heroes & action heroes (figurine articulate, statuete si alte multiple accesorii) de la The Hobbit, Game of Thrones, Assassin’s Creed sau The Walknig Dead?

Am putea continua aceasta insiruire pe multe randuri de aici inainte. Insa cred ca este mult mai important sa va spunem ca o parte dintre aceste minunatii si noutati pe care le-am vazut la targ isi vor gasi locul in curand – in functie de domeniu - la www.101jucarii.ro sau la www.101figurine.ro, mai noul nostru magazin care se pregateste luna viitoare sa implineasca „venerabila” varsta de un an! Cat despre targ....ne gandim deja sa facem pregatirile preliminare pentru participarea la Nuremberg Toy Fair 2016, un eveniment de la care nu ar trebui sa lipseasca niciun mare pasionat de jucarii si figurine, cu atat mai mult cei care nu sunt si nu vor fi nicioadata doar un simplu magazin de jucarii!

Despre Ralmida Com SRL

Magazinul online www.101jucarii.ro - magazinul personajelor tale preferate! si www.101figurine.ro - action figures & collectables