Edward Maya si RBA Records au castigat procesul intentat lui Adrian Sana (Akcent) si Roton

BUCURESTI - 28 iunie 2010

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Edward Maya si RBA Records au castigat procesul intentat paratilor Adrian Sana si Roton SRL. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Edward Maya este autorul operei muzicale “Se thelo”, iar RBA Records este titularul drepturilor de editare a aceleiasi opere si a interzis folosirea operei de catre parati.

Joi, 24 iunie 2010, Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis apelul in dosarul 33822/3/2009, pronuntandu-se in favoarea reclamantilor Eduard Ilie (nume artistic Edward Maya) si RBA Records, care in martie 2009, au chemat in instanta pe paratii Adrian Sana, SC Roton SRL si UCMR (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania), pentru solutionarea pe cale juridica a conflictului in cazul piesei “Se thelo”.

Curtea de Apel a constatat, de asemenea, ca paratii au incalcat drepturile de autor si editare si a interzis paratilor sa savarseasca orice acte sau fapte juridice de natura a incalca drepturile mai sus recunoscute.

Reamintim ca piesa “Se thelo”, compusa de Eduard Ilie (nume artistic Edward Maya), interpretata de Kristine si editata de RBA Records, a fost lansata in emisiunea “Neatza cu Razvan si Dani” din data de 03.04.2009. O saptamana mai tarziu, aceeasi piesa a fost insa inregistrata abuziv la UCMR, de catre Adrian Sana si apoi interpretata de Roller Sis si editata de Roton, care au incalcat astfel drepturile de editare si de autor ale RBA Records, respectiv Edward Maya.

O data cu decizia Curtii de Apel Bucuresti, incepand de joi, 24 iunie, interpretarea piesei “Se thelo” de catre orice alt artist in afara de Kristine, este ilegala.

De asemenea, editarea piesei “Se thelo” , de catre orice alt editor decat RBA Records, este ilegala.

“ Ne bucuram ca justitia si-a facut datoria si speram ca procesul Se thelo sa creeze un precedent pentru toti aceia care au senzatia ca drepturile de proprietate intelectuala pot fi incalcate fara niciun fel de repercusiuni. Pentru a putea crea, autorii trebuie sa se simta protejati, nu sa stea cu grija ca altcineva le fura piesele si ca apoi vor fi nevoiti sa alerge din judecatorie in tribunal pentru a demonstra apartenenta unei creatii ” – a declarat Radu Baron, director general RBA Records. “Este adevarat ca decizia este cu recurs, dar decizia Curtii de Apel are titlu executoriu, iar lucrurile sunt prea clare in acest caz, pentru ca un posibil recurs sa schimbe ceva” – a adaugat acesta.

Pana la comunicarea oficiala prin posta, decizia magistratilor poate fi verificata la registratura Curtii de Apel sau online, fiind postata pe data de 27 iunie 2010, pe portalul Ministerului de Justitie, putand fi vizualizata accesand link-ul http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMjI4ODE2

Despre RBA

Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.
Georgiana Voicu (PR Manager)
RBA Records
Mobile: +40.722.911.119georgiana@rba.ro